Вие сте тук

Книжният блогър Теди Рафаилова с дарение за библиотеката при НЧ "Христо Ботев 1898", гр. Рила

Любовта към книгата е неизмерима, но тя, ЛЮБОВТА се създава от ранна детска възраст! Всяко поколение има своите интереси, а за да може читалищните библиотеки да отговарят на търсенето на своите читатели, те трябва да обновяват фонда си. Често това налага да бъде търсено финансиране по национални и европейски проекти или от дарители. Но понякога, дарителите сами откриват нас, библиотекарите.
По-рано този месец блогърът Теди Рафаилова, част от екипа на BookMark и най-големият сайт за книги и четене в България “Аз чета”, се свърза с екипа на НЧ "Христо Ботев 1898", за да направи дарение.
Впечатлена от дейностите и животът, който кипи в библиотеката ни, тя предложи да помогне като представи средства, които да използваме за нашите нужди. Най-голяма нужда за нашата библиотека са новите книги. Те привличат децата и помагат на нас библиотекарите да ги учим на любов към знанието и четенето.
С общите усилия на екипа и дарителката, само за седмица фондът на библиотеката се обогати с ученическа и художествена литература за повече от 400 лв.
Вярваме, че библиотеките могат да бъдат притегателен център за младото поколение! Със своите 59 нови книги, които вече се заемат от читатели, ние от НЧ "Христо Ботев 1898", гр. Рила, сме готови да защитим това свое убеждение!
С повече хора, които като Теди Рафаилова обичат книгата, библиотеката и знанието, вярваме, че ще успяваме да правим живота в града ни много по-щастлив, интересен и богат!