Вие сте тук

Юбилейна книга с творби на Цоньо Калчев представи РБ "Петко Р. Славейков" в гр. Лясковец

         
          Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“, гр. Велико Търново представи за трети път пред публика юбилейното издание „Пей ми, славею чудесни“ на детския писател Цоньо Калчев. Книгата е издадена с финансовата подкрепа на Министерство на културата и създадена по повод 150-годишнината от рождението на автора.
           На 9-ти октомври лясковското читалище „Напредък-1870“ и кметът на общината д-р Ивелина Гецова бяха домакини на представянето на книгата и на съпътстващата изложба от графики на художничката Дешка Денева, илюстратор на изданието.
         „Пей ми, славею чудесни“ събира в себе си както стихотворения и авторизирани народни приказки от Цоньо Калчев, така и снимков материал, спомени за автора и информация за езиковедските аспекти и поетическите преображения в творчеството му.
         Ръководството на библиотеката доц. д-р Калина Иванова и д-р Иван Александров дариха юбилейния сборник на всички библиотеки в населените места на общината, за да могат все повече читатели да се докоснат до творчеството на Цоньо Калчев и изкуството на Дешка Денева.