Вие сте тук

В Добрич се проведе втори благотворителен маратон в подкрепа на книгите и четенето

На 1-ви ноември 2020 г., в Градски парк „Свети Георги"в град Добрич се проведе втори благотворителен маратон, организиран от благотворителна  общност „ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ” и Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич. Инициатори на инициативата са младите добруджански предприемачи Александър Тодоров и Николай Георгиев.

Всяка завършена обиколка от 400 м. в парка се финансира с 1 лев от партньорите на проявата, а със събраните средства ще бъдат купени нови книги за читателите на добричката регионална библиотека.
В благотворителния маратон се включиха 211 граждани на Добрич – деца и възрастни, майки с бебешки колички, собственици с домашни любимци, които направиха общо 2184 обиколки.

Най-малкият регистриран участник в маратона е Ива Георгиева, на година и осем месеца., най-възрастен участник – 74-годишният Апостол Апостолов, а най-активен - Венци Младенов, който направи 86 обиколки и пробяга 34 км. Отличените получиха Грамоти за участие, както и безплатни читателски карти за библиотеката. На Венци Младенов бе връчена и специална статуетка „Най-много обиколки” от благотворителна общност „ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ” за проявената активност в маратона.

В Деня на народните будители, участничката в благотворителния маратон ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ II Ния Недкова поздрави всички с емблематичното стихотворение Де е България? на Иван Вазов.
Маратонците имаха възможност за заявят предпочитана книга и автор, която да бъде закупена за фонда на библиотеката от инициативата.

Библиотеката благодари на спомоществователите, на инициаторите, за приобщаването към  каузата на много млади хора и чрез спорт подкрепиха библиотеката, книгата и четенето, както и на всички участници, които въпреки лошото време дадоха своя благороден принос!

Удовлетворени от преживените приятните емоции много от нашите съграждани апелираха по-често да се организират подобни прояви.