Вие сте тук

ВИРТУАЛНА ИЗЛОЖБА "МОЯ БЯЛА КОЛЕДА"

В края сме на 2020 Година – една различна Година, поставила пред всички нас безброй предизвикателства! В навечерието на най-светлия християнски празник Коледа, Народно читалище „Зора-1990г.“ село Победа създаде уникална  виртуална изложба „Моя бяла Коледа“. Идеята на организаторите е да зарадват своите потребители и повдигнат техния дух в дните на социална изолация. Поради ограниченията и противоепидемичните мерки, всеки ще отбележи празника в топлия семеен уют на своя дом! Можем пак да сме заедно, да споделяме своите празнични Коледни вълнения, но този път виртуално!
Мултимедийната виртуална изложба е достъпна публично на страницата Виртуално читалище „Зора-1990г.“ село Победа в социалната мрежа Facebook. Благодарим на тези от вас, които отвориха своите прозорчета и с радост споделиха създадената от тях красота!
Читалищния екип отправя към своите потребители празничен поздрав и послание: КОЛЕДНИЯ ДУХ В НАС
Коледа е празник на надеждата, вярата  и на любовта между хората – тя е символ на добротата.
Коледа идва облечена в бяло, светла от хиляди пъстроцветни светлини и огряна от топлината на горящите свещи и огъня в камината.
Коледа е чудото, което ни събира и ни кара да бъдем искрено добри. За вярващия е ден да се поклони на Христос, за болния – лъч надежда да оздравее, а за децата е бълшебна нощ, в която Дядо Коледа влиза през комина и оставя чудни подаръци под елхата.
Коледния празник е уникален, защото успява да направи и възрастните хора деца и да се радват истински. Всеки носи коледния дух в себе си.
Коледния дух е ВЯРА, че всеки ден ще се сбъдва поне една мечта.
Коледния дух е НАДЕЖДА, че дните ни ще бъдат по-светли и по-успешни.
Коледния дух е да даваш ЛЮБОВ.
С раждането на Исус Христос се раждат и мечтите  за по-добър и праведен свят.
РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО Е!
Нека сърцата ни туптят в едно, да има мир и хармония между нас, повече разбирателство, прошка и състрадателност!
Нека бог ни закриля, да ни дава мъдрост и напътствия!
Нека усилията да направим света по-добър, да стане реалност!
Да продължим да вярваме в чудеса и всеки нов ден да е едно малко ЧУДО!
Светли и благословени Коледни празници!