Вие сте тук

80-годишната Параскева Тодоранкина от Видин получи грамота за начална компютърна грамотност

Параскева Тодоранкина е най-възрастната читателка на библиотека „Михалаки Георгиев" - гр. Видин, която участва в курс по начална компютърна грамотност и интернет. Обучителният курс се проведе в оборудваната с компютри по Програма „Глоб@лни библиотеки - България" зала на библиотеката.

Специални поздравления от кмета на Видин инж. Румен Видов получиха и другите читатели на библиотеката, които успешно преминаха безплатния обучителен курс за работа в Интернет за читатели над 55 години.

Кметът на община Видин инж. Румен Видов, заместник-областният управител на област Видин Елка Георгиева, Силвана Сюлейман, гл. специалист в дирекция "Култура и образование" в общината, инж. Красимир Паскалев и адв. Ели Минкова - председател и секретар на Обществения съвет към библиотеката, Ясен Хубенов и Красимира Кънева от ЗУП, журналисти, читатели и библиотекари присъстваха на официалното откриване на обучителния център за област Видин и компютъризирани работни места за потребители, оборудвани по Програма „Глоб@лни библиотеки - България". НВП Величкия Епископ Сионий благослови начинанието с водосвет.

Директорът на РБ „Михалаки Георгиев" Тодорка Дончева представи програмата и разказа за възможностите библиотеката да предлага нови услуги на гражданите.
Деца от ЦДГ "Радост" поздравиха присъстващите и изнесоха музикална програма.

Vidin_training.JPG