Вие сте тук

Зам.-кметът на Столична община и ръководителят на Програмата откриха библиотечно-информационен център в софийското читалище "Средец"

На 1 март 2011 г. в читалище "Средец" в столицата тържествено беше открит библиотечно-информационен център, оборудван по Програма "Глоб@лни библиотеки - България". Библиотеката получи лаптоп, 6 компютърни станции, мултимедиен проектор и мултифункционално устройство.

Гости на тържеството бяха зам.-кметът на Столична община Христо Ангеличин, съветникът по обществени въпроси в посолството на САЩ Кен Московиц, ръководителят на Програма "Глоб@лни библиотеки - България" Трендафил Меретев, председателят на Съюза на народните читалища проф. Стоян Денчев, експертът от сектор "Култура и образование" в район "Красно село" Стефка Джагарова. Присъстваха още теренните и регионалните координатори по Програмата, членове на читалището, спонсори на библиотеката, много ученици, самодейци и граждани.

В своите поздравления към присъстващите, гостите отправиха пожелания за успех в предоставянето на електронни услуги на посетителите и в приобщаването на младите хора към съвременните библиотечни дейности.

Г-н Меретев специално благодари на Столична община и лично на г-жа Фандъкова за ползотворното сътрудничество по Програмата и изрази задоволство от подчертания интерес на читалищните библиотеки в столицата към предстоящия трети етап за набиране на кандидатури.

По стар български обичай деца в носия посрещнаха гостите с питка, а след откриването на новата читалня, самодейци към читалището представиха кратка музикална програма.

Sofia_Sredets_opening_small.jpg