Вие сте тук

Среща относно автоматизация на библиотечните процеси се проведе в Пещера

Среща относно автоматизация на библиотечните процеси се проведе в Пещера

РБ „Н. Фурнаджиев" - Пазарджик организира на 21 септември 2011 г. в гр. Пещера работна среща за пазарджишки регион на библиотеките потребители на продукта АБ, който е библиотечен софтуер за автоматизация на библиотечно-библиографските процеси. Срещата беше организирана съвместно с производителя на софтуера. Домакин на работната среща бе библиотеката при НЧ „Развитие-1873" - гр. Пещера, която работи с този продукт и чийто интернет каталог също бе представен с помощта на техниката, с която библиотеката е оборудвана по Програма „Глоб@лни библиотеки - България".

В програмата бе включена информация за новите решения и услуги на библиотеките в модулите на АБ, демонстрация на подобренията и дискусия по поставени конкретни казуси. Представителят на фирмата производител на АБ Румен Черняев консултира и отговори на въпроси, свързани с настоящата и бъдеща работа с АБ на библиотекарите.

В заключение на работната среща доброволците към библиотеката при НЧ „Развитие-1873" Гергана Златкова и Рамадан Абазов представиха информация за 21 септември - Международен ден на мира.