Вие сте тук

„Морски спомени” в Асеновград

„Морски спомени” в Асеновград

За втора поредна година в Асеновград се реализира инициативата „Дни на музеите и галериите - Асеновград 2011". Градска библиотека „П. Хилендарски" се включи с работилница „Морски спомени". Малките приятели на библиотеката се забавляваха, като на специално табло поставиха свои снимки, запечатали различни моменти от морските им приключения, рисуваха върху миди, изработиха различни предмети и развиха творчески идеите, които им предложиха библиотечните специалисти. Гостуваха съставите за модерни танци към НЧ „Христо Ботев - 1928 г." - кв. Долни Воден.

От изработените експонати във фоайето на библиотеката беше подредена изложба, чието послание е „Нека опазим морето чисто, за да създава приятни спомени и на бъдещите поколения!" Тя предизвиква приятни емоции у посетителите на библиотеката. Свои експонати представиха и децата от Дневен център за деца с увреждания - Асеновград.

Клуб „Приятели на библиотеката" беше създаден в края на лятната ваканция и в него се включиха всички деца, взели участие в разнообразната програма на „Ваканция в библиотеката 2011 г."