Вие сте тук

Официално стартиране на програмата „Глобални библиотеки” в с. Градина

   На 14.10.2011 г. от 14 ч. в библиотеката при НЧ „Селска пробуда 1896 г. „ с. Градина обл. Пловдив официално стартира изпълнението на програмата „Глобални библиотеки”.  На откриването присъстваха досегашните кметове  на община Първомай- А. Папазов и  на с. Градина -Б.Балев, директорът на ОУ в селото П. Петкова, учители, ученици , партньорите на библиотеката по програмата, жители на селото. Всички те бяха посрещани на входа на библиотеката с рекламни материали от децата от клуб „Приятели на книгата”, облечени в национални носии.
    Откриването започна с водосвет, изпълнен от местния свещенник и с благословията му подарената техника да изпълни предназначението си и да бъде използвана само за добри цели.
    Кратко приветствено слово поднесе председателят на ЧН Катя Иванова, след което думата беше дадена на библиотекарката Радка Петрова да представи  програмата с презентация на тема „Глобалните библиотеки- библиотеки на бъдещето”. Презентацията беше последвана от дискусия за значението на техниката, която нашата библиотека получи, за това кой, как и за какво може да я използва, за услугите, които гражданите могат да получат при нас, за предстоящите обучения. 
  Накрая на откриването всички присъстващи бяха поздравени с няколко изпълнения на групата за народни песни към читалището и имаха възможността да опитат от приготвените за тях красиви питки и други лакомства .