Вие сте тук

Eвропа влиза в Библиотека "Искра" чрез "Глоб@лни библиотеки"

От 22 март 2011 г. Общинска библиотека „Искра" - Казанлък е домакин на изложбата „Европейският градски човек", посветена на втория рожден ден на общинския офис „Европа директно" в Казанлък. Автор на изложбата е френският фотограф Жан-Марк Карачи, който е представил в 27 черно-бели фотографии съвременния европеец в градската среда на новото хилядолетие, считайки, че фотографията е изкуство, което обединява хората в глобалния свят.

По време на събитието бяха представени дейностите и инициативите, които предстои да бъдат осъществени от Центъра в Стара Загора и неговия изнесен офис в Казанлък в рамките на 2011 - Европейска година на доброволчеството.

На празника присъстваха народният представител Емил Караниколов, заместник председателят на Общински съвет Казанлък - Цветанка Пискова, Станислава Балканска - директор дирекция в Община Казанлък, представители на НПО, членовете на Обществения съвет на библиотека „Искра", приятели на двете институции. Събитието се осъществи и със съдействието на Агенцията за регионално икономическо развитие - Стара Загора и нейния Изпълнителен директор Румяна Грозева.

Вече две години библиотеката и „Европа директно" - офис Казанлък работят съвместно. Тази година, в дните на Националната библиотечна седмица и в навечерието на 9 май - Празника на обединена Европа, стартира още един голям проект - изнесена Европейска читалня в Общата читалня на ОБ „Искра". Дейността се реализира благодарение и на Програма „Глоб@лни библиотеки - България". Предоставената компютърна техника ще се използва за атрактивно разпространение на знания за Европейския съюз.

EUR_DIRECT_small.jpg