Вие сте тук

В библиотеката към читалище „Слънце” в с. Гавраилово, община Сливен бе открита компютърна зала по Програма „Глоб@лни библиотеки - България”

Откриване в Гавраилово, 12 октомври 2011 г.

На 12 октомври 2011 г. в НЧ „Слънце" - с. Гавраилово официално бе открита компютърна зала по Програма „Глоб@лни библиотеки - България". В читалищната библиотека на разположение на жителите на селото вече са 5 компютъра с достъп до интернет и мултифункционално устройство. Залата е оборудвана и с мултимедиен проектор и екран.

На церемонията по откриването присъстваха Десислава Танева - депутат от ПГ на ГЕРБ, Радост Костова - зам.-кмет на община Сливен, Дора Ескидарова - началник отдел "Култура и вероизповедания" към община Сливен, Росица Петрова-Василева - регионален координатор на програма „Глоб@лни библиотеки - България" за Сливенска област, кметът на селото Д. Андреев, представители на читалища от общината, жители на селото.

Тържеството бе открито от Цвета Христова - библиотекар в читалището. За целите на Програма „Глоб@лни библиотеки - България" и предимствата за местната общност от участието на НЧ "Слънце" в него говори Росица Петрова-Василева. С приветствие към присъстващите се обърна и г-жа Десислава Танева. В словото си тя изтъкна усилията на правителството, въпреки финансовата криза, да подпомага модернизирането на различни сектори и дейности, включително и в областта на културата, и пожела да се множат потребителите на библиотеката и на новите услуги, които ще се предлагат в компютърната зала.

Тържеството завърши с презентация за историята, основните дейности и постиженията на НЧ "Слънце" през неговата почти вековна история.

Още преди края на официалната церемония пред компютрите в залата застанаха и най-нетърпеливите потребители - най-младите читатели на библиотеката.