Вие сте тук

Официално бяха открити компютърни зали по Програма „Глоб@лни библиотеки - България” в с. Тича, общ. Котел и с. Новачево, общ. Сливен

Откриване в Тича, 14 октомври 2011 г.
Откриване в Новачево, 15 октомври 2011 г.

В истински празници на местната общност се превърнаха церемониите за официално откриване на компютърните зали в библиотеките към НЧ "Просвета" - с. Тича и НЧ "Юрий Гагарин" - с. Новачево.

Компютърната зала в с. Тича бе открита на 14 октомври 2011 г. В големия салон на читалището, пред над 200 читалищни членове, ученици от местното училище и гости секретарят на читалището Йовка Маджарова представи Програма „Глоб@лни библиотеки - България". С приветствие към присъстващите се обърна и Росица Петрова-Василева - регионален координатор на програмата за Сливенска област. В словото си тя изтъкна предимствата за местната общност от включването на библиотеката при НЧ "Просвета" в програмата и пожела чрез новите услуги, които ще предлага, библиотеката да стане притегателен център за всички жители на селото. След словата на сцената се качиха най-талантливите ученици от местното училище, които пяха, танцуваха, представиха есета за ролята на компютъра в съвременния свят. В края на тържеството залата бе открита официално от Росица Петрова-Василева и зам.-кмета на община Котел Ат. Атанасов. Пред гостите и посетителите бе направена презентация, посветена на историята и настоящето на читалището и на основните дейности и постиженията на библиотеката.

Церемонията по официалното откриване на компютърната зала към НЧ „Юрий Гагарин" - с. Новачево се състоя на 15 октомври. Тържеството бе открито от секретаря на читалището Селвет Сеидосманова. След това със слово към присъстващите членове на читалището, общински съветници, кандидат-кметове, ученици и жители на селото се обърна Росица Петрова-Василева - регионален координатор на Програма „Глоб@лни библиотеки - България" за Сливенска област. Тя представи основните цели на програмата, благодари за съдействието на местната власт и на спомоществователите на читалището за изпълнение на условията за включване на библиотеката в проекта и изтъкна предимствата за населението от участието в нея. С приветствие към присъстващите се обърна и Радост Костова - зам.-кмет на община Сливен. Тя пожела да се множат потребителите на библиотеката и на новите услуги, които се предлагат в компютърната зала. Тържеството продължи с изпълнения на групата по модерни танци към читалището. Официалното откриване по традиция бе съпътствано с прерязване на трикольорна лента - от зам.-кмета Радост Костова и Росица Петрова-Василева. Само за минути залата се изпълни с деца, които търпеливо чакаха реда си да седнат пред някой от компютрите и да сърфират в Интернет.