Вие сте тук

Официално откриване по програма “Глобални библиотеки” в с. Градина, Пловдивско

На 14.10.2011 г. от 14 ч. в библиотеката при НЧ „Селска пробуда 1896 г.” с. Градина, обл. Пловдив официално стартира изпълнението на програма „Глобални библиотеки” в местната библиотека. На церемонията присъстваха досегашните кметове  на община Първомай - А. Папазов и на с. Градина - Б. Балев, директорът на ОУ в селото П. Петкова, учители, ученици, партньорите на библиотеката по програмата, жители на селото. Всички те бяха посрещани на входа на библиотеката с рекламни материали от децата от клуб „Приятели на книгата”, облечени в национални носии.
 
Самото откриване започна с водосвет, изпълнен от местния свещенник и с благословията му предоставената техника да изпълни предназначението си и да бъде използвана само за добри цели.
 
Кратко приветствено слово поднесе председателят на ЧН Катя Иванова, след което думата беше дадена на библиотекарката Радка Петрова да представи програмата с презентация на тема „Глобалните библиотеки -  библиотеки на бъдещето”. Презентацията беше последвана от дискусия за значението на техниката, която нашата библиотека получи, за това кой, как и за какво може да я използва, за услугите, които гражданите могат да получат в библиотеката, за предстоящите обучения. 
 
В края на откриването всички присъстващи бяха поздравени с няколко изпълнения на групата за народни песни към читалището.