Вие сте тук

Компютърна зала, оборудвана по Програма „Глобални библиотеки - България”, бе открита в читалище „Пробуда” - с. Оризари, община Твърдица

На 7 ноември 2011 г. в НЧ ”Пробуда” - с. Оризари тържествено бе открита компютърна зала по Програма „Глобални библиотеки - България”. В самостоятелно помещение към читалищната библиотека на разположение на жителите на селото вече са 4 компютъра и 1 мултифункционално устройство. Осигурен е и безплатен достъп до Интернет.
 
На церемонията по откриването присъстваха Десислава Танева - депутат от ПГ на ГЕРБ, Атанас Атанасов – новоизбраният кмет на община Твърдица, Росица Петрова-Василева – регионален координатор на програма „Глобални библиотеки - България” за Сливенска област, Петко Енчев – кмет на с. Оризари, Райна Вълчинкова – председател на читалището, общински съветници, ученици и учители от началното училище, самодейци.
 
Тържеството бе открито с изпълнения на танцовия състав и на народния хор за автентичен фолклор към читалището.
 
За целите на Програма „Глобални библиотеки – България” и предимствата за местната общност от участието на читалище „Пробуда” в нея говори Росица Петрова-Василева. Тя благодари и за доброто сътрудничество с местната власт и за оказаното съдействие при осигуряване на необходимите условия за включването на читалището в програмата. Тя изрази надежда, че новото ръководство на община Твърдица ще продължи  грижата за читалищата и ще подпомага тяхната дейност.
 
С приветствие към присъстващите се обърна и г-жа Десислава Танева. В словото си тя пожела все повече деца и млади хора от селото да ползват библиотеката и новите услуги, които ще се предлагат в нея, както и реализиране и на други проекти в услуга на местната общност.
 
В края на тържеството Десислава Танева, Росица Петрова-Василева и Атанас Атанасов прерязаха трикольорна лента и официално откриха залата.