Вие сте тук

В библиотеката на НЧ "Алеко Константинов - 1954" - Пловдив бе открит информационен център по Програма "Глобални библиотеки - България"

В навечерието на Деня на народните будители в библиотеката на НЧ "Алеко Константинов - 1954" - Пловдив бе открит информационен център по Програма "Глобални библиотеки - България". Библиотеката ще работи за преодоляването на разликата в информираността чрез осигуряване на публичен достъп до информация в глобалната мрежа, благодарение на Програма „Глобални библиотеки”, като се  превърне в най-близкото място за достъп до информация за хората от района и в техния ”информационен прозорец”.

Гости на тържеството бяха Златка Иванова - регионален координатор на програмата, местни самодейци, ползватели и приятели на библиотеката. Секретарят на читалището А. Парсехян и библиотекарката С. Стайкова представиха програмата и дейността на читалището. Центърът бе открит от председателя на читалищното настоятелство Георги Райчевски. Гостите на празненството бяха поздравени от малките певци от вокална формация "Усмивки" към читалището.