Вие сте тук

Старт на програмата в с. Първенец

На 25 март 2011 г. - на християнския празник Благовещение - в НЧ „Съзнание 1914 г." - с. Първенец бе даден старт по Програма „Глоб@лни библиотеки - България".

Идеята на програмата е Информационният център да се посещава от хора от всички възрасти, които да се обучават за работа с предоставеното оборудване: пет компютъра, мултимедия и мултифункционално устройство, като интернет услугите се ползват безвъзмездно.

Официални гости на събитието бяха кметовете на Община „Родопи" и с. Първенец, представители от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий", ОДЗ „Пролет", Клуб на пенсионера, РПК "Съзнание", отдел „Култура и вероизповедания" към Община „Родопи", Социална служба, активни читатели на библиотеката, самодейци, библиотечни служители и др.

Отслужен бе водосвет от отец Димитър. С приветствие към гостите и служителите на библиотеката се обърнаха председателят на читалището г-жа Катя Петковска и библиотекарят г-жа Милка Калоферова, които представиха Програма „Глоб@лни библиотеки - България", нейните цели и развитие и благодариха на институциите за подкрепата.

След поздравителната програма, изнесена от детските самодейни състави при читалището, всички гости бяха поканени на коктейл.

Parvenets_opening_small.jpg