Вие сте тук

Библиотеката при НЧ "Н.Й.Вапцаров-1924" в гр.Криводол, област Враца започна обучение за граждани по начални компютърни умения

От 15 ноември започна обучение за начални компютърни умения в читалищната библиотека на град Криводол. Курсът ще продължи до 25 ноември. Първата сформирана група от 6 човека е за читатели и граждани над 55 години. Този и следващите курсовете ще се провеждат в компютърната зала, оборудвана с техника, предоставена по Програма „Глоб@лни библиотеки - България". Главеният библиотекар Христина Кръстева запозна накратко участниците с целите на Програма "Глоб@лни библиотеки - България" - осигуряване на безплатен достъп до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез библиотеките. Доказателство за добро партньорство и синхрон в работата на  читалищната библиотека с институциите е предоставянето на  модули за начална компютърна грамотност от РБ ”Христо Ботев” и включването на инж. Розалина Георгиева от общинска администрация гр. Криводол, като обучител в курса за начинаещи.

Интензивният курс за начинаещи включва модулите: Windows, Word и Internet, създаване на електронна поща, работа със Skype, създаване и изпращане на текстови документ.В рамките на 10 дни по един учебен час курсистите ще се запознаят с общи понятия за компютъра и първи стъпки при работа с Windows 7.
Курсът е в съответствие с целите на Програма “Глоб@лни библиотеки - България”, превръщането на библиотеките в съвременни информационни центрове, място за учене през целия живот и приобщаване на хората от всички възрасти към глобалното информационно общество.