Вие сте тук

Библиотечно-информационен център по Програма „Глоб@лни библиотеки - България” беше открит в Регионалната библиотека в Ямбол

На 7 юни 2011 г., в навечерието на празника на гр. Ямбол, в Регионална библиотека „Г. С. Раковски" тържествено бе открит библиотечно-информационен център, оборудван по Програма „Глоб@лни библиотеки - България".

Центърът бе открит от заместник-кмета на община Ямбол г-жа Надя Данкинова. В своето приветствие г-жа Данкинова подчерта, че община Ямбол е подкрепила без колебание проекта. Преди година със средства на общината бе извършен ремонт на помещението и прилежащите санитарни възли. Залата бе оборудвана с климатик, извършена бе и подмяна на електрическата мрежа. „Това е шанс библиотеките, с цялото познание, което носят, да станат още по-достъпни за жителите на Ямбол. Правим всичко възможно това да не е последната подобна инициатива, като вече се работи по оборудването на зала и в читалище „Пробуда", подчерта г-жа Данкинова.

Наталия Георгиева, специалист „Връзки с обществеността" в Звеното за управление на програмата (ЗУП), поздрави присъстващите от името на ЗУП. Тя представи и предстоящите дейности и инициативи по Програма „Глоб@лни библиотеки - България".

Библиотечно-информационният център разполага с десет компютъра за свободен достъп до интернет на граждани. С други десет компютъра е обособен обучителен център, в който вече се обучават служители в библиотеки от област Ямбол. Диана Андреева, специалист „Обучения" в ЗУП, връчи сертификатите на успешно завършили обучението по ИКТ библиотекари от област Ямбол.

На откриването присъстваха още заместник-областният управител г-жа Нели Кадиева, председатели на читалищни настоятелства, читалищни секретари, дейци на изкуството и културата, общественици, журналисти.

Yambol_Opening1_small.jpg

  Yambol_Opening2_small.jpg