Вие сте тук

Мултимедийна фотографска изложба в информационния център на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” – Асеновград

По инициатива на Градска библиотека „Паисий Хилендарски" - Асеновград в информационния център, изграден по Програма „Глоб@лни библиотеки - България" се състоя мултимедийна фотографска изложба „От белите торти на 11 век до наградите във Варна".

Събитието беше част от културната програма, посветена на Деня на Асеновград. Учениците от ПГ по ХВТ „Св. Димитър Солунски" показаха на асеновградската общественост кадри от участието си в националните конкурси в Стара Загора и Варна, запечатали моменти от началото на провеждането на конкурсите до самото награждаване.

Ученичката Христина Хойтерова, носителка на един от призовете, с голямо вълнение разказваше на своите съграждани впечатленията си и всичко онова, което камерата не може да покаже.

Специално за асеновградчани младите сладкари бяха изработили дубликати на наградените торти.

На представянето присъстваха и най-старите сладкари в града, основатели на първата сладкарница - „ Милка". Те поздравиха учениците с техните постижения и умения. Поздрави бяха отправени и от собственика на фабриката за бонбони „Алпи комерс" - Асеновград Венцислав Пейчев, който сподели за спечелените награди от неговата фирма в областта на хранително-вкусовите технологии.

Тортите, изработени от младите сладкари, бяха откупени от местни бизнесмени и подарени на децата от дом „Таню войвода" в Асеновград.

Asenovgrad_Cakes_small.jpg