Вие сте тук

Лятото, децата и Регионална библиотека - Смолян

На 1 юли 2011 г. стартира ежегодната Програма "Лятото, децата и библиотеката" с включване на децата на гр. Смолян в инициативата на Столична библиотека и портала "Аз, детето" "Забавно лятно четене". Децата с помощта на библиотечните специалисти регистрираха свои електронни читателски дневници и се запознаха с възможностите на портала.

През втория ден от инициативата малките читатели се запознаха с изданията за Европа и Европейския съюз, които могат да бъдат намерени в Детски отдел. След това чрез играта „Пътуване в Европа" те научиха интересни неща за Европейския съюз и държавите, членуващи в него. Участвайки в играта с приказни герои, те показаха своите знания за любимите си книжки и техните автори.

Срещата с малките палавници завърши със запознаване с основните правила за безопасен интернет и играта „Аз съм онлайн". От ползотворно прекараното време останаха доволни не само децата, но и техните баби и дядовци.

На 6 юли децата имаха възможност да се запознаят с правилата на класическата английска игра „Скрабъл". В компанията на космическата Валя Балканска те играха и проверяваха своите знания по английски език.

Денят 7 юли премина разнообразно за малките читатели на Регионална библиотека. Любознателните природолюбители с интерес изгледаха филма „Каньонът на водопадите-резерват „Сосковчето". Част от децата се възползваха от традиционните услуги на библиотеката и разглеждаха книжки и енциклопедии. Най-малките гледаха анимационни филми и с удоволствие играха игри на маса. Най-голям беше броят на почитателите на компютърните игри. Малчуганите споделиха, че с нетърпение очакват следващата проява на „Лятото, децата и библиотеката".

На 11 юли започна втората десетдневка от инициативата „Лятото, децата и библиотеката". Библиотекарите представиха на децата рубриката „За вас, ученици" от сайта на Регионална библиотека и други полезни детски сайтове. Проявата продължи с демонстрация на играта с думи на български и английски език „Разговорка". Времето измина неусетно за малчуганите.

Инициативата продължава до края на лятото.

Всички прояви, включени в програмата, се провеждат в Обучителната база на библиотеката и Детската игротека, оборудвани по Програма „Глоб@лни библиотеки - България".

Вижте повече: