Вие сте тук

Работна среща на тема „Услуги в модерната библиотека” в регион Средногорие

На 22-ри юли 2011 г. в малката зала на Народно читалище „Христо Смирненски - 1889 г." - гр. Златица се проведе работна среща по програма „Глоб@лни библиотеки" - България. Срещата бе организирана по инициатива на регионалните координатори на програмата и ръководството на читалището.

На срещата присъстваха областните координатори за София област и София град Галина Томова и Галина Рашеева. Гост беше кметът на Община Златица г-жа Нонка Каменова. Присъстваха всички библиотекари от читалищните библиотеки в регион Средногорие, както и секретари на читалища.

Г-жа Каменова приветства гостите и пожела ползотворна работа на участниците в срещата.

В края на 2010 г. в читалнята на библиотеката бе открит информационен център по етап 2009 г. Завеждащият библиотеката при читалището Димитър Овчаров представи чрез мултимедийна презентация дейността на информационния център при обслужване на потребители по програма „Глобални библиотеки" - България. След това присъстващите бяха запознати от Галина Томова и Димитър Овчаров с услугите в модерната библиотека - направление в обучителната програма, което той завърши по пилотната фаза и по което библиотекарите от района ще се обучават.

Координаторите Томова и Рашеева заявиха, че ще направят предложение към Звеното за управление на програмата в Златица да се изгради един от обучителните центрове за София област. Това ще улесни библиотекарите от региона, които ще се обучават по направленията на програмата.

Zlatitsa_Meeting_2011_small.jpg