Вие сте тук

В библиотеката на Народно читалище „Развитие-1897” – с. Телиш, обл. Плевен, общ. Червен бряг тържествено беше открит информационно-компютърен център

На 25 юли 2011 г. в библиотеката на Народно читалище „Развитие-1897" - с. Телиш, обл. Плевен, общ. Червен бряг тържествено беше открит информационно-компютърен център по Програма „Глоб@лни библиотеки - България", оборудван с четири настолни компютъра за потребители и един за библиотекаря, мултимедиен проектор и мултифункционално устройство.

Гости на откриването бяха Регионалният координатор на програмата за област Плевен Аня Михова и директор на Регионална библиотека „Христо Смирненски", Анна Владимирова - пиар на регионалната библиотека, Мариана Тодорова - Директор „Хуманитарни и социални дейности", Марияна Ценкова - Ст. специалист в Дирекция „Образование и култура" в Община Червен бряг, представители на Общинска организация ГЕРБ, членове на читалищното настоятелство, деца и младежи от селото.

Откриването на центъра стана с тържествен водосвет, направен от отец Георги от с. Телиш. Г-жа Аня Михова преряза лентата и пожела библиотеката на с. Телиш винаги да има много ползватели. Кметът на селото Нели Дакова поздрави читалището с участието му в програмата, като пожела компютъризираните работни места за потребители да допринесат животът на село да стане по-привлекателен за младите хора, като успоредно с книгите за домашен прочит библиотеката при читалището предостави безвъзмезден достъп до информация, знания и комуникации. Гостите бяха посрещнати с хляб и сол.

Беше направено представяне на Програмата чрез презентация от секретаря на читалището Даринка Василева. Предстои обучение на библиотекаря Светла Василева, която впоследствие ще помага на потребителите да ползват новото оборудване.

Тържеството завърши с коктейл и торта с логото на „Глоб@лни библиотеки - България" за всички присъстващи.

Telish_Opening_children_small.jpg

  Telish_Opening_cake_small.jpg