Вие сте тук

Програма "Глоб@лни библиотеки - България" подкрепя кампанията Get Online Week

Get Online Week ("Седмица онлайн") 2012 е кампания за дигитално приобщаване, която ще се проведе от 26 до 30 март в обществени места, предоставящи достъп до Интернет: библиотеки, обществени Интернет центрове в неправителствени организации, образователни институции и телецентрове.

Кампанията е организирана от Telecentre-Europe AISBL с подкрепата на Европейската комисия и множество международни организации, сред които MicrosoftLiberty GlobalEuropean Broadcasting Union и Telecentre.org. В България кампанията се подкрепя от Програма "Глоб@лни библиотеки - България" и Сдружение "ИКТ Развитие България".

Get Online Week 2012 ще помогне на хората да влязат в Интернет за пръв път, да си намерят работа, да придобият умения за работа с информационни и комуникационни технологии (ИКТ) и да подобрят качеството на живота си. Кампанията ще обедини 5000 обществени центрове за достъп до Интернет в около 50 държави в Европа, Евразия и Африка, за да подкрепи най-малко 200 000 души в техните пътешествия онлайн.

Като част от своята подкрепа за кампанията, Програма "Глоб@лни библиотеки - България" постави на началната страница на портала на програмата банери, чрез които всеки потребител на портала и на българските обществени библиотеки може да се включи в кампанията. Ако искате да се включите, можете да го направите, като щракнете върху банера с надпис Ние участваме в Get Online Week на началната страница на портала в периода 26-30 март 2012 г. След натискането на бутона трябва да попълните кратка анкета. След като я попълните, Вашата подкрепа за кампанията ще бъде отчетена.

Ключови думи: