Вие сте тук

E-Inclusion Awards 2012 - награди за дигитално приобщаване

Мислите, че всички са онлайн? Грешите! Почти една четвърт от европейците на възраст над 16 години никога не са използвали Интернет. Ако сте помогнали на други хора да влязат онлайн чрез проект, услуга или продукт, ние искаме да научим за това.

E-Inclusion Awards се връчват от Европейската комисия. Мисията на тези награди е да открият и отличат най-иновативните начини за преодоляване на дигиталното разделение и за подпомагане на хората да се радват на предимствата на Интернет. Наградите целят да вдъхновят отделни лица, бизнеса, предприемачите, неправителствените организации и правителствата, като разпознаят шампионите, които проправят пътя за справяне със съвременните предизвикателства.

Тази година E-Inclusion Awards ще бъдат връчени на индивиди и организации - малки и големи, работещи в обществения сектор или бизнеса на местно ниво. Състезанието има две категории, като участниците трябва да предоставят писмен и аудиовизуален материал като част от кандидатурата си:

Награда “I am Part of IT”
За лица, които са почувствали значително предимство от включването си в глобалната мрежа. От особен интерес са истории за хора, които са си намерили нова работа, придобили са нови умения и са подобрили живота си.

Награда “Be Part of IT – Digital Inclusion Champions”
За организации (или частни лица), които са шампиони в дигиталното приобщаване, като изпълняват и подкрепят подходящи проекти.

Можете да кандидатствате до 4 май 2012 г.

12 финалисти от всяка категория ще бъдат поканени да представят проектите си на конференцията Digital Agenda Assembly в Брюксел, Белгия, която ще се проведе на 21 и 22 юни 2012 г. като част от кампанията “e-Inclusion: Be Part of IT 2.0”. Получателите на наградите ще бъдат обявени на конференцията.

За повече информация можете да посетите www.e-inclusionawards.eu.