Вие сте тук

Изложба "Заедно срещу насилието" в библиотеката на НЧ "Просвета-1908" - Златоград

Изложба "Заедно срещу насилието" в библиотеката на НЧ "Просвета-1908" - Златоград
Изложба "Заедно срещу насилието" в библиотеката на НЧ "Просвета-1908" - Златоград

Във връзка с кампанията "Превенция на насилието" Център за обществена подкрепа Златоград обяви конкурс за рисунки на тема „Заедно срещу насилието”. В конкурса участваха ученици от СОУ ”Антим I”, ОУ "Васил Левски" - гр. Златоград и ОУ "Васил Левски" - с. Ерма река. Учениците участници в конкурса представиха интересни идеи и виждания по темата – насилието в неговите различни измерения и прояви, как да се обединим и борим срещу него. Интересната изложба от творбите на учениците беше подредена в библиотеката на ОНЧ ”Просвета-1908”. В присъствие на преподаватели, ученици и гости изложбата беше открита от директора на ЦОП Златоград Искра Даскалова-Инджова. Тя сподели, че всички участници заслужават поздравление и много трудно са откроили най-интересните рисунки. Учениците от трите училища бяха наградени с грамоти. Участниците от СОУ „Антим I” Теодора Терекиева – V a, Ирина Станчева - V a, Миглена Алчева - Va, от ОУ ”В. Левски” - с. Ерма река Андрей Колев от II а клас и Милица и Емилия от III в клас на ОУ "Васил Левски" Златоград получиха и награди – интересни 3D пъзели.

С тази проява ЦОП Златоград, който беше  създаден през 2011 г. по проект „Партньорство в подкрепа на децата и семействата от област Смолян”, показа, че интересната инициатива в името на децата може да провокира въображението им, да даде простор на тяхната фантазия и мечти със средствата на изкуството. Макар и още съвсем млад, ЦОП се вписва със своите инициативи като работеща и можеща организация в нашия град.

 За библиотеката това е поредната съвместна проява с ЦОП и удовлетворението от доброто партньорство, което се създава, е взаимно.