Вие сте тук

Резултат от обучението по общуване и работа с потребители и общности в село Беброво

Казвам се Таня Станева. Секретар съм на НЧ „Надежда-Беброво-1870” - село Беброво, община Елена, област Велико Търново. Няколко пъти кандидатствахме по Програма „Глоб@лни библиотеки” и през м. януари 2012 г. получихме три компютъра. През месец юни 2012 г. бях на курс към “Глоб@лни библиотеки” във Велико Търново за общуване с потребители към библиотеката с обучител Ралица Манолова. Курсът беше много приятен и ползотворен за мен, имах усещането, че съм на срещи с приятели и обмяна на опит.
 
След като започнах работа в края на юни, реших да напиша писмо до „Ротари клуб” гр. Елена с молба да ни дадат 150 лв. за пускане на течаща вода в сградата на читалището. След 4 дни получих писмо на електронната си поща, че в четвъртък, на 5 юли, ще ми донесат парите от „Ротари клуб”. Веднага потърсих от няколко колежки образци на благодарствено писмо, договор за дарение и др. подобни, за да мога веднага, когато дойдат, да им благодаря писмено.
 
Същия ден разговарях и със собственик на строителен склад, който беше дошъл на събрание в селото, че ламперията на салона има нужда от освежаване и за това ни трябват два кашона безир, а ние с децата от селото ще го боядисаме. Той веднага ми обеща да ни даде и след като ми мине отпускът, ще го посетя.
 
Така получих пари и безир за много кратко време, като използвах уроците на Ралица, че трябва да знаем какво и от кого да поискаме. Сега мисля да напиша още няколко писма през лятото, ако могат някои фирми да ни помогнат за отоплението.
 
Благодаря на „Глоб@лни библиотеки”, че направиха такива обучения и че са избрали подходящите лектори, за да можем и ние от малките и трудно достъпни села да се почувстваме част от глобалното семейство и да продължим да се справяме със служебните си задължения.

С уважение: Таня Станева