Вие сте тук

Библиотеката на ОНЧ "Просвета-1908" - Златоград и Център за обществена подкрепа проведоха занятие "Да не се доверяваме на непознати"

 

Доверие и общуване
 
 

Библиотеката на ОНЧ ”Просвета-1908” и  Центърът за обществена подкрепа Златоград, който беше създаден през 2011 г. по проект „Партньорство в подкрепа на децата и семействата от област Смолян”, проведоха групово занятие с потребители, чиято тема бе ”Не се доверявайте на непознати”.

Библиотекарите с участието на децата представиха 2 презентации: ”Какви рискове ни дебнат във виртуалното пространство?” и „Никога не се знае кой стои от другата страна”. Интересните презентации са подготвени от ученици от СОУ ”Антим I” и са участвали в проведената конференция „Сърфирай и се пази”. Те бяха подарени на библиотеката  по повод откриването на Инфоцентъра  след стартирането на Програма "Глобални библиотеки".
Децата изслушаха и есето „Кой съм аз и какво очаквам от другите”, написано от тяхна връстница и накрая имаха задача да открият в интернет различни илюстрации на доверието. Това занимание участниците посрещнаха с голям интерес. С помощта на библиотекарите и екипа на ЦОП те избраха снимки, клипове, текстове, мисли, които според тях илюстрираха доверието.
Всеки участник представи  какво е избрал и защо точно това  и сподели своята асоциация с останалите. Проявата беше полезна и интересна, защото показа как благодарение на Програма "Глобални библиотеки - България" библиотеките се превръщат в място за електронно включване  и как техниката може да бъде в услуга на работата с децата с различни потребности.
 
Зорка Хаджиева, главен библиотекар