Фотогалерия

ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА 2023

На 04.07.2023 г. стартирахме "Лято в библиотеката" 2023, където се включиха общо 20 деца на възраст от 7 до 14 години. Заниманията бяха изцяло съобразени с техните потребности. Занятията провеждахме всеки вторник и четвъртък, като на всяко дете поставяхме индивидуална задача, която да изпълни при следващата ни среща. Стартирахме с инициативата "Моят любим приказен герой", в която децата се представиха чудесно, а в творческата част изработвахме картички с различна тематика.

прочети още

За  ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ ИСТОРИЯТА !

За  ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ ИСТОРИЯТА !
На 8 -ми юли 2023 г. / събота / от 19.00 ч. в малката зрителна зала на Народно Читалище " Пробуда-1872" с. Баня , организирахме  " Вечер посветена на Хаджи Димитър".
Беше  прожектиран филма „ Последните дни на Хаджи Димитър „ – Вярност и саможертва
/ Среща - разговор с режисьора на филма
Олег Константинов /
Посетителитне се  потопиха  за малко в историческото минало и паметта българска !

 

прочети още

Посещение на деца от ДГ „Пролет” гр. Неделино

Библиотеката е едно хранилище, събрало в себе си знание и мъдрост, които трябва да насочим най – вече към децата. Те са тази част от обществото, която е най – отворена за знания и която най - емоционално и искрено възприема всичко ново и непознато. Те се влияят от всичко, което виждат, чуват и не на последно място прочитат. Това определя голямото влияние, което би оказала срещата им с литературата или , казано по друг начин , посещението в библиотеката. Ще повлияе върху детските им мисли, самосъзнание, морално развитие, въображение и култура.

прочети още

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАЛКИ,ГОЛЕМИ И ПОРАСНАЛИ ДЕЦА!!!

Пъстър, цветен 1 –ви юни в град Неделино.
Само за час площадът се превърна в една щастлива детска планета с много веселие, смях и щастливи деца.
Денят на детето е един от най – хубавите и любими празници на малчуганите. Той е желан и очакван от всички деца.Изключително богата, пъстра и изпълнена с много усмивки програма по повод Международния ден на детето представиха децата на Неделино. Празникът започна с много усмивки, емоции, забавления, песни и танци .

прочети още

23 април – Световен ден на книгата

Международният ден на книгата и авторското право се отбелязва в цял свят от различните правителства, неправителствени организации и културни институции, чиято дейност е обвързана с книгата и литературата. Той е посветен на всички четящи и се отбелязва с цел популяризиране на четенето.
С отбелязването на Световния ден на книгата от ЮНЕСКО се стремят да насърчат колкото се може повече млади хора да открият удоволствието от книгите.

прочети още

Лазаровден е

Народното вярване утвърждава, че този ден се празнува в чест на нивите, пасбищата и гората. Лазаровден или Лазарница е християнски празник, посветен на Възкресението на Лазара. Същевременно с това се изпълнява народен обреден обичай – Лазаруване. Празникът се отбелязва в съботата на шестата седмица от Великия пост и осем дни преди Великден. 
 

прочети още

МОИТЕ ПЪРВИ СТЪПКИ В БИБЛИОТЕКАТА

XVIII НАЦИОНАЛЕН МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО 2 - 23 април 2023
.     Днес в библиотеката на НЧ "Отец Паисий - 1910" ни гостуваха децата от ДГ "Слънце" с. Ореховица с директор г-жа Цецка Найденова. Тук те се запознаха с "Пътят на книгата до нас". Детското утро "Пътешествие в приказния свят" продължи с прожекция на любими приказки с мъдрост и поука, а чрез забавната викторина "Познай приказката" малчуганите ни показаха колко много знаят. Гостуването завърши с разходка в чудният свят на книгите. Целта на тази инициатива е насърчаването на децата към книгата и четенето.

прочети още

Честит празник българи!

145 години от Освобождението на България
На днешния ден България отдава почит към хилядите храбри войни, към бойците от всички народности, които отдадоха живота си за нашата свобода. Всички те са частица от историята, но и частица от всеки един от нас.
Дълбок поклон пред героите, извоювали тъй чаканата свобода на България!

прочети още

150 години безсмъртие

Сто и петдесет години  от обесването на величавият Българин, който в условията на османското робство успя да надживее себе си и да възроди народа си. Съумя да му вдъхне кураж и вяра в собствените му сили, за да добие онова, което единствено може да върне самочувствието на угнетения – Свободата.
Загърбил собственото си съществуване, за да се отдаде на идеята за „чиста и свята република“. Човеколюбецът, изрекъл великите слова:
 „Ако печеля – печеля за цял народ, ако изгубя – губя само мене си“.
Дълбок поклон Апостоле!

прочети още

„Алиса в Страната на чудесата“ – 191 години от рождението на Луис Карол

На 27.01.2023 г. се навършват 191 години от рождението на Луис Карол, британски писател, философ и математик, автор на „Алиса в Страната на чудесата“ и „Алиса в Огледалния свят“ и други. В света на Алиса всеки може да открие както чудни образи и картини, така и много мъдрости, валидни за малки и големи. Предлагаме на Вашето внимание любими цитати от тях:

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - Photo gallery