обучения

Български

Обучение на биботечни специалисти по проект "Генерация Код"

В рамките на проект „Generation Code”, подкрепен от Посолството на САЩ, Фондация „Глобални библиотеки – България“  организира в края на януари 2019 г.

прочети още

Приключи проект на Регионалната библиотека в Стара Загора за обучение на консултанти по библиотерапия

В залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ се проведе заключителното събитие по проект „Обучение на библиотекари за предоставяне на иновативна услуга за приемни родители, деца и семейства в риск”. С цел информиране на обществеността и осигуряване на прозрачност Регионалната библиотека и нейните партньори предоставиха публична информация за реализирания проект.

прочети още

Обучение в начални компютърни умения за възрастни граждани в Нови Пазар

В обучителната база на библиотеката при Народно читалище „Христо Ботев-1872” - гр. Нови пазар , област Шумен - оборудвана с компютърна техника по програма „Глоб@лни библиотеки - България” се проведе обучение на възрастни граждани в основни компютърни умения. Обучаемите придобиха умения за работa с компютър, текстообработка, интернет комуникация чрез електронна поща и Skype.
Обучители са библиотекарите. Подобни курсове ще се провеждат и следващите месеци. Гражданите доказаха, че възрастта не е пречка за учене през целия живот.

прочети още

Първи стъпки в ИКТ за още пет обучаеми в Гара Бов

На първи октомври 2012 г. стартира поредното обучение по начална компютърна грамотност в обновения по програма „Глоб@лни библиотеки - България” библиотечно-информационен център на НЧ "Светлина - 1896", Гара Бов. Обучението ще се проведе в рамките на 5 учебни модула, всеки по 2 астрономически часа. Обучителната програма съдържа теми, като основни характеристики на компютърната система Windows, текстообработка, интернет търсене, създаване на електронна поща, работа със Skype и социални мрежи.

прочети още

В Нови пазар започнаха обученията за есенно-зимния обучителен сезон

С обучение по Направление 2 "Организация и управление на работата в обществената библиотека", водено от Йовка Ръцева, на 10 септември 2012 г. в учебната на база на НЧ ”Христо Ботев 1872” - гр. Нови пазар бе открит есенно-зимния обучителен сезон по програма „Глоб@лни библиотеки-България”. До 13 септември ще бъдат обучени библиотекари от общините Каолиново, Нови пазар и Никола Козлево.

прочети още

Приключи първият учебен период по Програма "Глоб@лни библиотеки - България"

През първия учебен период за 2012 г. по Програма "Глоб@лни библиотеки - България" в обучителния център на Регионална библиотека „Дора Габе” – Добрич се проведоха седем обучителни курса за библиотекари в четири от общо петте направления на Програмата:

прочети още

Библиотеката в с. Градина през м. май

Месец май беше богат на иницативи, проведени в библиотеката при НЧ "Селска пробуда 1896 г." По време на националната библиотечна седмица се проведоха няколко начинания -  състезание по ориентиране в библиотеката, прожекции на анимационни филмчета по известни детски приказки с мултимедийния проектор, две презентации за библиотеката и книгите с началния и средния курс. С работещия към библиотеката детски доброволчески клуб бяха проведени инициативи за реставриране, подреждане и отчисление на фонда.

прочети още

Обучение по Направление 1 - Информационни и комуникационни технологии с обучител Радостина Кацарова

От 26.03.2012 до 07.04.2012 г. в Обучителна база на Общинска библиотека "Искра" - гр. Казанлък стартираха обученията по Програма "Глобални библиотеки". Беше проведено обучение по Направление 1 с обучител Радостина Кацарова. Благодарим й!

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - обучения