робот Финч

Български

Ученик от Добрич се включи в пролетен лагер по Проект „Генерация Код”

От 3 до 6 април 2019 г. в София се проведе пролетен лагер за ученици, организиран от „Глобални библиотеки – България”, в рамките на проект „Gemneration Code” по грант SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ. В лагера взеха участие 17 ученици от цялата страна от 3 до 6 клас. Йоан Димитров от IVб клас на СУ „П.Р.Славейков” се включи в заниманието като представител от град Добрич.
 

прочети още

Пролетен лагер за ученици по проект „Генерация код”

От 3 до 6 април 2019 г. в София се проведе пролетен лагер за ученици, организиран от „Глобални библиотеки – България”, в рамките на проект „Gemneration Code” по грант SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ.

прочети още

Приключи обучението по програмиране с робота Финч в РБ "Дора Габе" Добрич

На 29 март 2019 г. завърши успешно обучението по програмиране с робота Финч, в което се включиха 11 ученици от СУ „П.Р.Славейков” с обучител Димитър Георгиев. Регионална библиотека „Дора Габе“ участва в ПРОЕКТ „GENERATION CODE”, подкрепен от Посолството на САЩ и Фондация „Глобални библиотеки – България“. От 26 февруари до 29 март 2019 г. в библиотеката се проведе първото обучение по програмиране с използване на робота Финч (Finch) с ученици от четвърти клас на СУ „П.Р.Славейков”.

прочети още

Първи стъпки в програмирането в добричката регионална библиотека

Регионална библиотека „Дора Габе“ се включва в ПРОЕКТ „GENERATION CODE”, подкрепен от Посолството на САЩ и Фондация „Глобални библиотеки – България“. От 26 февруари 2019 г. в библиотеката стартира първото обучение по програмиране с използване на робота Finch, с ученици от четвърти клас на СУ „П.Р.Славейков”, и се провежда в рамките на грант SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ за осъществяване на дейности по програмиране.

прочети още

В ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ – СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ДВАНАДЕСЕТ СЕМИНАРА И БЕЗПЛАТНИ ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОГРАМИРАНЕ С РОБОТА ФИНЧ

За поредна година РБ “Сава Доброплодни“-Сливен се включи активно в инициативите на Европейската седмица на програмирането /06 - 21окт. 2018г./. Орагнизирани са 12 семинара и безплатни обучения по програмиране с робота Финч, в които се включиха над 300 ученици от трети и четвърти клас на III ОУ ”Д-р Ив.Селимински” и VСУ”П.К.Яворов” – гр. Сливен, СУ”Хр.Ботев” - гр.Нова Загора и СУ ”Д.Каравелов” – гр.Шивачево, както н студенти от ТУ - София, ИПФ – Сливен и Професионален търговски колеж – Сливен.

прочети още

В ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ ОРГАНИЗИРА БЕЗПЛАТНИ СЕМИНАРИ И ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОГРАМИРАНЕ С РОБОТА ФИНЧ

В ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ ОРГАНИЗИРА БЕЗПЛАТНИ СЕМИНАРИ И ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОГРАМИРАНЕ С РОБОТА ФИНЧ 

На 17.10.2016г., в рамките на инициативите на Европейската седмица на програмирането /15 - 23окт. 2016г./ в компютърната зала на РБ “Сава Доброплодни“,  се проведе първото обучение за деца по програмиране  с робота Финч.

прочети още
Subscribe to RSS - робот Финч