среща

Български

Национална библиотечна седмица - поетична вечер с Ники Комедвенска

Ники Комедвенска развълнува жителите на град Нови пазар със стихове в Националната библиотечна седмица. Срещата бе организирана от Библиотеката при НЧ „Христо Ботев”.
Присъстващите се запознаха с трите й книги – „Свят за лудите“, „Петя душа“ и „За чудо и приказ”.
Срещата започна в изключително емоционална обстановка.
Тематично подбрани стихове, изпълнени от Ники Комедвенска, звучаха в читалищната библиотека.
Истинският творец няма нужда от реклама. Поезията на Ники Комедвенска се забива направо в сърцето ти…

прочети още

„Журналистиката днес и утре” в НЧ ”Н. Й. Вапцаров - 1924 г.” - гр. Стамболийски

На 13.09.2013 г. /петък/ съвместно с НЧ „Н.Й.Вапцаров - 1924 г.” в гр.Стамболийски и литературен клуб „Творение” с лектор г-н Гавраил Панчев, се проведе среща с журналиста от БНР и БНТ Михаил Гръблев.
Темата беше „Журналистиката днес и утре”. Присъстваха хора от местната  власт и много граждани от Община Стамболийски. Журналистът Михаил Гръблев предизвика интереса на  присъстващите и се дискутираха много въпроси, свързани със съвременната журналистика.

прочети още

Работна среща на тема "Е-образование" се проведе в София

Работна среща на тема "Е-образование" в София, юли 2013 г.
Работна среща на тема "Е-образование" в София, юли 2013 г.

След като активната работа по разработване на нови услуги в целевите библиотеки в областта "Е-образование" вече е в ход, на 23 и 24 юли 2013 г. в офиса на Програма "Глоб@лни библиотеки - България" в гр.

прочети още

Посрещане на гости от Америка в библиотеката в с.Стряма,общ.Раковски

На 28.05.2013г.библиотеката при Н.Ч."Хр.Ботев 1930г."с.Стряма бе приятно изненадана от посещението на наши съграждани живеещи в Америка повече от 20г.За тях беше интересно да разгледат читалището и билиотеката.Останаха изненадани от дарението на Бил и Мелинда Гейтс.Те с радост използваха компютрите по програма Глобални библиотеки и изпратиха по ел.път писма и снимки на своите близки в Америка щата Верджиния.В същото време и г-жа Илиева от НБ"Иван Вазов"гр.Пловдив беше на проверка в читалищната библиотека.Така библиотеката  се превърна в притегателен център не само за хората от селото, но и

прочети още

„Съвременната библиотека – център за иновативни информационни услуги по Е-заетост” - областна работна среща в гр. Благоевград

На 10 – 11 април, 2013 г. в гр. Благоевград се проведе областна работна среща, на тема : „Съвременната библиотека – център за иновативни информационни услуги по Е-заетост”,  съвместна инициатива на Програма „Глоб@лни библиотеки - България” и Регионална библиотека „Димитър Талев” гр.

прочети още

Литературна вечер в с. Шипково

На 08.05.2013 г. в Народно читалище "Светлина - 1902 г.'' в с. Шипково беше проведена литературна вечер, посветена на инициативата "Месец на Европа в България'' . Участници в литературната вечер бяха поетесата Цветана Качерилска и ловешкият бард Милен Тотев.
Цветана Качерилска е автор на 14 книги с поезия, есеистика и езотерика. Носител на 7 национални литературни награди през последните 3 години. Удостоена е с медал за цялостно творчество от Съюза на независимите български писатели.

прочети още

Среща с поетесата Славка Стойчева в НЧ "Н. Й. Вапцаров-1924" гр. Стамболийски

На 4.03.2013 г. в ритуалната зала на читалището се проведе среща - разговор с нашата съгражданка поетесата Славка Стойчева. Тя представи своите две нови стихосбирки "Три Юбилея" и "Тя, вечната". Срещата беше много приятна и емоционална.

прочети още

Среща-разговор с писателя Гавраил Панчев

На 19.12.2012г. в НЧ ”Н. Й. Вапцаров – 1924 г.” се проведе среща-разговор с писателя Гавраил Панчев, посветена на 150 години от рождението на Алеко Константинов.
Писателят представи своята трилогия за видния български общественик, писател и символ на нашата нация - Алеко Константинов. След изказването му част от присъстващите зададоха въпроси и изразиха възхищението си от неговия многогодишен изследователски труд към делото на Алеко.

прочети още

Среща за обмен на добри практики между библиотеките от областите София и Плевен се проведе на 21 и 22 ноември 2012 г. в Плевен

Среща за обмен на добри практики между библиотеките от областите София и Плевен
Среща за обмен на добри практики между библиотеките от областите София и Плевен

На 21 и 22 ноември 2012 г. в РБ „Христо Смирненски” – гр. Плевен се проведе среща за обмен на добри практики по Програма „Глоб@лни библиотеки - България” между целевите библиотеки областите София и Плевен. Участваха над 70 библиотекари от двете области.

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - среща