София

Български

Работна среща на тема "Е-образование" се проведе в София

Работна среща на тема "Е-образование" в София, юли 2013 г.
Работна среща на тема "Е-образование" в София, юли 2013 г.

След като активната работа по разработване на нови услуги в целевите библиотеки в областта "Е-образование" вече е в ход, на 23 и 24 юли 2013 г. в офиса на Програма "Глоб@лни библиотеки - България" в гр.

прочети още

Среща за обмен на добри практики между библиотеките от областите София и Плевен се проведе на 21 и 22 ноември 2012 г. в Плевен

Среща за обмен на добри практики между библиотеките от областите София и Плевен
Среща за обмен на добри практики между библиотеките от областите София и Плевен

На 21 и 22 ноември 2012 г. в РБ „Христо Смирненски” – гр. Плевен се проведе среща за обмен на добри практики по Програма „Глоб@лни библиотеки - България” между целевите библиотеки областите София и Плевен. Участваха над 70 библиотекари от двете области.

прочети още

Национален форум „Глоб@лни библиотеки - България: място за електронно включване”

Началото на форума
Трендафил Меретев представя постигнатите резултати
Участниците в дискусията

На 30 октомври 2012 г. в гр. София се проведе Национален форум „Глоб@лни библиотеки - България: място за електронно включване”.

прочети още

Връчване на наградите в конкурса "Глоб@лни библиотеки – България: място за електронно включване"

Програма "Глоб@лни библиотеки - България" благодари на всички библиотеки, които участваха в конкурса "Глоб@лни библиотеки – България: място за електронно включване". Получихме общо 195 кандидатури от 126 библиотеки от цялата страна.

прочети още

Регионална тематична среща в Софийска област: “Програма „Глоб@лни библиотеки - България” - основа за местни партньорства”

Регионална тематична среща в Софийска област: “Програма „Глоб@лни библиотеки - България” - основа за местни партньорства”

На 26 и 27 септември 2012 в гр. Правец се проведе регионална тематична среща Програма „Глоб@лни библиотеки - България” - основа за местни партньорства.

прочети още

Услуги в модерната библиотека в Ихтиман

По инициатива на безработни младежи потребители на информационния център, създаден по Програма „Глобални библиотеки – България” и в рамките на проект „Европа – Директно – Читалища” библиотеката при Читалище „Слънце – 1879” - гр. Ихтиман организира информационна среща на 12 април 2012 г. от 14:00 часа.
 

прочети още

Прожекция по повод обесването на Васил Левски в библиотеката към НЧ "Христо Ботев 1919" - с. Долно Камарци, общ. Горна Малина, обл. София

По случай 139-годишнината от обесването на Апостола на свободата Васил Левски в библиотеката при читалище "Христо Ботев 1919" - с. Долно Камарци, общ. Горна Малина с техниката, предоставена по Програма "Глоб@лни библиотеки", се прожектираха "Дякон Левски", "Част от разпита на Васил Левски", "Обесването на Васил Левски " и др.

прочети още

Работна среща на тема „Предстоящи обучения за библиотекари 2012 г.” в Горна Малина, обл. София

На 20 февруари 2012 г. в Народно читалище „Васил Левски – 1929” - с. Горна Малина се състоя работна среща на библиотекарите от община Горна Малина по Програма „Глоб@лни библиотеки” – „Предстоящи обучения за библиотекари 2012 г.” На срещата присъстваха госпожа Галя Томова – регионален координатор по програмата, която даде разяснения по предстоящите обучения и госпожа Томислава Кременска – главен специалист Образование и Култура към Община Горна Малина.

прочети още

Обучение на възрастни хора в библиотеката при НЧ “Средец-1926” в София

Всеки месец в в библиотеката при НЧ “Средец-1926” в София се провежда обучение на хора на възраст над 70 г. Най-възрастният участник в обученията е на 88 г. Той е лекар по образование и пише книги (образователни и художествена литература). Мотивацията му е да може да ги пише на компютър.

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - София