Нови пазар

Български

ДЕТСКО УТРО В БИБЛИОТЕКАТА СЪС СТИХОВЕ И РАЗКАЗИ НА ДОРА ГАБЕ

На 28 август, вторник, в детския отдел на библиотеката, се състоя детско утро, посветено на Дора Габе, по повод 130 години от рождението на писателката.
Тя е родена на 28 август 1888 година в гр.Добрич, познат още като Толбухин. Детството си прекарва в село Харманлък(Дъбовик), в стопанството на баща си Петър Габе, известен общественик и публицист, преселник от Русия. Завършва гимназия във Варна. Следвала е университетите в София, Женева(Швейцария) и Гренобъл(Франция), където завършва френски език и литература.

прочети още

Кръжок по карвинг в библиотеката при читалище „Христо Ботев“ в Нови пазар

От 1 септември до 1 декември в библиотека при читалище „Христо Ботев“ в Нови пазар започват специални занимания за читателите на възраст от 13 до 30 години.
Кръжокът е с практическа насоченост и е предназначен за всички, които желаят да се научат на начални умения по карвинг. Курсистите придобиват умения за създаване на украси на ястия и гравиране на храна.

прочети още

Лятна работилница на тема „България - моят роден край, бит и култура”

Стартира лятна работилница на тема „България - моят роден край, бит и култура”. Тя се организира от библиотеката при НЧ “Христо Ботев - 1872“ съвместно с общинската художествена галерия “Петър Персенгиев“ в град Нови пазар. Работилницата е продължение на миналогодишния проект на библиотеката, лятна работа с деца “Рециклирай безопасно“, като тази година се съчетава полезното с приятното. Децата едновременно научават информация за своя бит и култура и изработват различни предмети свързани с тематиката.

прочети още

Читалищната библиотеката е вече лесно откриваема в Нови пазар

Да намерим библиотеката в град Нови пазар, не е вече мит.  Библиотеката при НЧ „Христо Ботев – 1872”, е най-лесно откриваемата институция в града ни.
Благодарение на  проекта „Пътят към библиотеката“,  осъществен от Фондация „Глобални библиотеки - България“ , както и с  пълното съдействие  на община Нови пазар, в рамките на проекта, се поставиха  седем  табели „Библиотека“,  като част от инфраструктурата от знаци и указания към пътната мрежа в града.

прочети още

“ХЕРОИН“ - представяне на новата книга на Тодор Андонов

Библиотека при НЧ “Христо Ботев - 1872”
гр. Нови пазар

Ви кани  на среща разговор с  Тодор Андонов

представя романа

 Хероин

Дата:  10.05.2017 г.        Час:  17.30 ч.

Място: Многофункционална зала на читалището

ВХОД СВОБОДЕН!

прочети още

Образователни занимания посредством литературни игри

Образователни игри се проведоха в с. Енево и с. Памукчии, от библиотеката при НЧ “Христо Ботев – 1872“ град Нови пазар, във връзка с изпълнението на проект “Моята достъпна библиотека – иновация, знание и комуникация в малките населени места“.
Целта на образователните игри е насърчаване към четене, формиране на навици за четене, създаване на умения за търсене и избор на информация и правилното ѝ оценяване и използване.

прочети още

Проект “Моята достъпна библиотека“ в гр.Нови пазар

Във връзка с изпълнение на проект „Моята достъпна библиотека – иновация, знание и комуникация в малките населени места”, библиотека при НЧ “Христо Ботев - 1872“ град Нови пазар, закупи 75 бр. художествена литература за деца и възрастни, както и 4 бр. електронни книги "BOOKEEN CYBOOK MUSE HD". Чрез закупените електронни книги, се стремим да дадем различни методи за четене на нашите потребители в библиотеката.

прочети още

Проект “Моята достъпна библиотека – иновация, знание и комуникация в малките населени места“

Библиотеката при НЧ „Христо Ботев - 1872” , гр. Нови пазар стартира работа по проект “Моята достъпна библиотека – иновация, знание и комуникация в малките населени
места“. Проектът се реализира с  подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, сесия 2,  в изпълнение на договор РД11-00-115/24.06. 2016 г. с Министерство на култура.
Партньори в изпълнението на проекта са  НЧ “Просвета – 1919“,  село Памукчи и НЧ “Васил Левски - 1895“, село Енево.

прочети още

“ПАТИЛАНЦИ В БИБЛИОТЕКАТА“

На 18.04 -19.04. 2016 г. учениците от първи клас при СОУ “Васил Левски“ и СОУ “Хан Исперих“ в гр. Нови пазар, бяха приети за читатели на детския отдел на библиотеката, с драматизация “ПАТИЛАНЦИ В БИБЛИОТЕКАТА“.
Тя беше изпълнена от децата при клуба “Чети, играй и сърфирай в мрежата“ към ДО на библиотеката.
Това беше първата от инициативите, организирани в седмицата на детската книга и изкуства за деца към библиотеката.

прочети още

Национална библиотечна седмица - поетична вечер с Ники Комедвенска

Ники Комедвенска развълнува жителите на град Нови пазар със стихове в Националната библиотечна седмица. Срещата бе организирана от Библиотеката при НЧ „Христо Ботев”.
Присъстващите се запознаха с трите й книги – „Свят за лудите“, „Петя душа“ и „За чудо и приказ”.
Срещата започна в изключително емоционална обстановка.
Тематично подбрани стихове, изпълнени от Ники Комедвенска, звучаха в читалищната библиотека.
Истинският творец няма нужда от реклама. Поезията на Ники Комедвенска се забива направо в сърцето ти…

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - Нови пазар