застъпничество

Български

Инициативата „Глобални библиотеки” на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс” проведе среща в Букурещ

От 6 до 11 октомври в Букурещ се проведе работна среща на групите  по застъпничество и оценка на въздействието по Програма „Глобални библиотеки”.

прочети още

Ателие "Изработване на застъпническа кампания на РНБ "Иван Вазов" Пловдив

През дните 20 – 22 ноември 2013 година в Регионална Народна библиотека ”Иван Вазов” Пловдив се проведе още едно, допълнително, обучение за група библиотекари от екипа на Библиотеката. Възможност за това се откри, след анализ на бюджета за 2013 година, предоставен на РНБИВ като грантополучател по Програмата. Темата на обучението беше напълно  съобразена  с регламентите на ЗУП  за изразходване на спестените средства по грантовите споразумения.

прочети още

Допълнитeлно набиране на обучители по Направление 5: „Застъпничество, набиране на средства и разработване на проекти”

Програма „Глоб@лни библиотеки - България” набира допълнителни обучители по Направление 5: „Застъпничество, набиране на средства и разработване на проекти”.

прочети още

Продължава обучението на библиотекари по Програма "Глоб@лни библиотеки - България"

НЧ "Христо Ботев - 1872 " и Програма "Глоб@лни библиотеки - България" провежда  обучение на библиотекари от 15.ІV.2013 г. - 19.ІV.2013г.  в компютърната зала на библиотеката.
Библиотекари от общините Нови пазар, Никола Козлево, Каспичан и Каолиново се обучават по Направление 5: Застъпничество, набиране на средства и разработване на проекти. Целта е да се обучат в организирането на застъпнически кампании и разработването на проекти.
Обучител: Емилия Атанасова - главен библиотекар в библиотеката при Читалище "Слънце - 1879" гр. Ихтиман.

прочети още

Резултат от обучението по общуване и работа с потребители и общности в село Беброво

Казвам се Таня Станева. Секретар съм на НЧ „Надежда-Беброво-1870” - село Беброво, община Елена, област Велико Търново. Няколко пъти кандидатствахме по Програма „Глоб@лни библиотеки” и през м. януари 2012 г. получихме три компютъра. През месец юни 2012 г.

прочети още

Среща на представители на инициативата "Глобални библиотеки" от държавите в ЕС

На 6 и 7 декември 2011 г. във Франкфурт, Германия, се проведе среща на представители на инициативата "Глобални библиотеки" от държавите членки на Европейския съюз. Целта на срещата, организирана от Фондация "Бил и Мелинда Гейтс", беше да свърже данните за въздействието на програмата върху населението на европейските държави, в които тя се изпълнява, с политиките на Европейския съюз и да започне да разказва история за ролята и приноса на европейските обществени библиотеки към политиките на ЕС.

прочети още

„Застъпничество и партньорства в библиотеките” беше темата на регионалната среща в Шумен

Среща на тема "Застъпничество и партньорства в библиотеките" в Шумен

На 28 септември 2011 г. в гр. Шумен се проведе шестата за тази година регионална тематична среща, съвместна инициатива на Програма „Глоб@лни библиотеки - България" и Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" - гр. Шумен.

прочети още
Subscribe to RSS - застъпничество