глобални библиотеки

Български

Еврокомисар Мария Габриел се включи в Седмицата на кодирането в българските библиотеки

На 13 октомври еврокомисар Мария Габриел, с ресор „Цифрова икономика и цифрово общество” и Н.Пр.

прочети още

"Усещаме и чуваме природата"-занимание по Проекта "Бърза помощ за природата" в гр.Мездра

На 28 юли сутринта в Градския парк се състоя втората обучителна беседа на Василка Коловска "Усещаме и чуваме природата" по програмата на Проекта на читалищната библиотека "Бърза помощ за природата", спечелен пред Фондация "Глобални библиотеки -България".Този проект се реализира с подкрепата на Фондация "Глобални библиотеки-България" в рамките на конкурс "Библиотеката-център на местната общност" в изпълнение на договор РД-00І249/08.12.2014 с Министерство на културата!

прочети още

Стартира Проект "Помощ за природата" в конкурса "Библиотеката-център на местната общност"

 

 

 

прочети още

Среща-разговор за трафика на хора в библиотеката на град Стамболийски

На 3.12.2012 г. в НЧ ”Н.Й.Вапцаров–1924г.”, град Стамболийски се проведе мероприятие на тема: „Трафик на хора” – един доста наболял въпрос на нашето съвремие. Участници в срещата бяха ученици от СОУ „Отец Паисий”, гр.Стамболийски, техните преподаватели М. Копривленска и Н. Мартинкова, и читатели на библиотеката.

прочети още

Обучение на фолклорната група при НЧ "Отец Паисий - 1928", с. Мирово

По време на репетиции проведохме начално обучение за работа с компютър на групата за изворен фолклор - пенсионери. Беше им много интересно и приятно, видяха интересни и  заинтригуващи новини, народна музика и други интересни програми.

прочети още

Среща с украинската писателка Олена Багрянцева в Мездра

В навечерието на националния празник на Украйна - Деня на независимостта (24 август), в гр. Мездра гостува украинската поетеса и журналистка Олена Багрянцева, главен редактор на вестник „Конотопский край” в побратимения гр. Конотоп, Сумска област .
Тя представи пред местната културна общественост най-новата си стихосбирка „Щастлива” и сборника с проза Сусiдка осенi” („Есенна съседка”), издадени наскоро у нас благодарение на Фондация „Искър”.  Съорганизатори на проявата бяха Община Мездра и Народно читалище "Просвета 1925 - Мездра”.

прочети още

Доброволци помагат в библиотеката в с. Градина

След кратко прекъсване в библиотеката при НЧ "Селска пробуда 1896 г." - с. Градина отново заработи доброволческият клуб "Приятели на библиотеката". В него освен деца от 6 и 7 кл. вече се включиха и трима възрастни. Те участват активно както в пряката библиотечна работа - прочистване и подреждане на фонда, облепване на книги, събиране на документи от закъснели читатели и др., така и при реализиране на програмата "Глобални библиотеки".

прочети още

Посещение на малчугани в библиотеката към НЧ "Христо Ботев 1898" - с. Дъбене, общ. Карлово

По повод завършването на подготвителна група към ЦДГ "Здравец" - с. Дъбене всички деца от детската градина посетиха библиотеката в читалището. Целта на посещението беше да бъдат запознати бъдещите малки читатели с библиотеката и услугите в нея. Библиотекарят Дарина Маркова обясни на децата правилата и реда на обслужване в библиотеката. Голям интерес за всички бяха и компютрите по програма "Глоб@лни библиотеки" - бяха разяснени целите на програмата и възможността за тяхното потребление. Децата бяха изключително щастливи и доволни от направената им разходка из библиотеката.

прочети още

Презентация на Програма "Глоб@лни библиотеки - България"

От тази страница можете да разгледате презентация на постиженията на Програма "Глоб@лни библиотеки", актуална към февруари 2012 г.

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - глобални библиотеки