Мартен

Български

Множество награди за Мартен от Националния фолклорен фестивал „Море от ритми” - Балчик 2013 г.

В рамките на три дни – от 20.09. до 22.09.2013 г. в гр. Балчик се проведе Третото издание на Националния фолклорен фестивал „Море от ритми” – Балчик 2013 г., в който взеха участие над 100 състава и индивидуални изпълнители. Художествените състави към НЧ „Просвета 1928 г.” гр. Мартен с ръководител Мариана Ганчева също се включиха в надпреварата и се завърнаха с множество награди. Групата за изворен фолклор завоюва Първо място в Раздел: Автентичен фолклор, категория : Обреден фолклор с обичая „Вадене на мръви”.

прочети още

Специалната награда за групата за изворен фолклор, при НЧ "Просвета 1928 г." град Мартен

На  IV събор на хърцоите, който се проведе на 10.08.2013 г. в с. Кацелово, обл. Русе , Групата за изворен фолклор към Народно читалище  „Просвета 1928 г.“ град  Мартен с ръководител Мариана Ганчева получиха Приз „Пазител на традициите на Хърцоите“ , както и специалната награда на професионалното жури - диплом и плакет, което бе  в състав Вяра Косева, Богдан Донев и Кристина Димитрова за пресъздаване на обичаи, след като представиха характерния само за град Мартен обичай „Вадене на мръви“.

прочети още

Уебинар на тема „Наркомания“ с гост лектор д-р Станислав Иванов - психиатър и в НЧ "Просвета 1928 г." - Мартен

Предстои уебинар на тема „Наркомания“ с гост лектор д-р Станислав Иванов - психиатър.
Да научим нещо повече за наркотиците, наркотичната зависимост и нейните последици за човешкото здраве.
Възможно ли е да се лекува наркотичната зависимост? Кои митове за наркотиците трябва да развенчаем?
Какви са признаците за употреба на наркотични вещества и какво да направим при съмнение за това?
Как родители и близки на зависимите да разпознаят проблема?
Как наркотиците и техните прекурсори увреждат човека?

прочети още

Баба Марта в Atlas Copco Мартен

Баба Марта в Atlas Copco

Децата от ДТС „Мартенски пъзел”, при Народно читалище „Просвета 1928г.” град Мартен, поднесоха поздравителна програма, по случай първи март /Баба Марта/, на фирма “Atlas Copco”. Децата бяха изработили мартеници, с които закичиха всички служители. Ръководителя на състава Мариана Ганчева поднесе своите поздравления и благодари на ръководството за съдействието и гостоприемството.

прочети още

1 юни 2012 г. - Национален ден на детето в Мартен

На 1 юни 2012 г. (Националният ден на детето), Народно читалище "Просвета 1928 г." - град Мартен организира прожекции на култови анимации като: "101 далматинци", "Аладин", "Аладин и завръщането на Джафар", "Пинокио", "Снежанка", "Робин Худ", "Малката русалка" за най-малките. Но не сме забравили и за по-големите, за които ще има прожекции на филми като "Сам вкъщи 1", "Step Up", "Бебето беглец". Желаещите да присъстват нека да заповядат в групички по 5-6 човека в читалището. Залата може да побере и група до 30 човека. Заповядайте!

прочети още

Поредни две обучения в библиотеката при НЧ "Просвета 1928 г." град Мартен

Поредни две обучения по Информационни и комуникационни технологии за граждани ще стартират от 20 април 2012 г. в Информационния център при Народно читалище "Просвета 1928 г." град Мартен.

Едното обучение ще е за група за средно напреднали хора, които ще изучават основи на компютърните системи и технологии (апаратна част и операционни системи), периферни устройства и подробно програмите Microsoft Office Word и Excel.

прочети още

Нови обучения за граждани в Мартен, обл. Русе

Обучение на граждани в Мартен, декември 2011 г.
Обучение на граждани в Мартен, декември 2011 г.

В НЧ "Просвета 1928 г." - гр. Мартен започнаха две обучения за граждани през януари 2012 г.

прочети още
снимка на Народно Читалище Просвета 1928г. град Мартен

Обучение по разширени компютърни умения в град Мартен, област Русе

От 5 до 31 май 2011 г. в библиотеката при Народно Читалище "Просвета 1928 г." в град Мартен се проведе обучение на граждани за разширяване компютърните умения. В групата се обучаваха 6 човека във възрастова граница от 29 г. до 60 г.

В рамките на 80 учебни часа курсистите се запознаха с характеристиката на компютрите, научиха основните компютърни термини, подробно се запознаха и се научиха да работят с Microsoft Office Word 2007. Всички си създадоха собствен e-mail адрес, Skype акаунт и профил във Facebook. Курсистите се научиха и как да търсят информация в Интернет.

прочети още
Subscribe to RSS - Мартен