Добрич

Български

В Добрич се проведе втори благотворителен маратон в подкрепа на книгите и четенето

На 1-ви ноември 2020 г., в Градски парк „Свети Георги"в град Добрич се проведе втори благотворителен маратон, организиран от благотворителна  общност „ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ” и Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич. Инициатори на инициативата са младите добруджански предприемачи Александър Тодоров и Николай Георгиев.

прочети още

Първи стъпки в програмирането в добричката регионална библиотека

Регионална библиотека „Дора Габе“ се включва в ПРОЕКТ „GENERATION CODE”, подкрепен от Посолството на САЩ и Фондация „Глобални библиотеки – България“. От 26 февруари 2019 г. в библиотеката стартира първото обучение по програмиране с използване на робота Finch, с ученици от четвърти клас на СУ „П.Р.Славейков”, и се провежда в рамките на грант SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ за осъществяване на дейности по програмиране.

прочети още

Реновираните зали за обслужване в Регионална библиотека „Дора Габе” отвориха врати след основен ремонт

След основен ремонт залите за обслужване в секторите Книгозаемане и Изкуство създадоха по-добри условия и приятна атмосфера за ползвателите и библиотечните специалисти.
 
Регионална библиотека „Дора Габе” се стреми да предоставя качествено и бързо библиотечно-библиографско и информационно обслужване като разширява обхвата на предлаганите традиционни и дистанционни услуги, да стимулира четенето и подкрепя формалното и неформалното образование на гражданите.

прочети още

НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДАТА ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ - ОБЛАСТЕН КРЪГ ДОБРИЧ

НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДАТА ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ - ОБЛАСТЕН КРЪГ  ДОБРИЧ

За поредна година, в интерактивната зала на  Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе Национална олимпиадата по Информационни технологии - Областен кръг, организирана от Министерство на образованието и науката и Регионално управление на образованието в Добрич.

прочети още

Бележити добруджански личности в борбите за Освобождението на Добрич и Добруджа

В навечерието на 25 септември,  по повод 77 години от Възвръщането на Южна Добруджа към България и Освобождението на град Добрич, Регионална библиотека „Дора Габе” предлага на жителите  и гостите на града традиционната си за празника изложба от библиотечни документи. Изложбата проследява съдбата на Южна Добруджа – добруджанският въпрос, дипломатическите преговори, Крайовския договор от 1940 г.

прочети още

ДОБРИЧ С УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ „БИБЛИОТЕКИ”

Местоположението на Регионална библиотека „Дора Габе” в град Добрич вече е обозначено с указателни табели, поставени на основните пътни подходи към централната част на града.

Проектът „Пътят към библиотеката“ обхваща обществените библиотеки, оборудвани с техника по програма „Глобални библиотеки“ и е част от усилията за поддържане на условия за равен достъп до интернет и информационни ресурси. Инициативата се осъществява от Фондация „Глобални библиотеки - България“ с подкрепата на общините в страната и с финансиране на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ - САЩ.

прочети още

„Най-четящото дете” от кампанията „Забавното четене“ гостува на регионалната библиотека в Добрич

Петокласничката от СУ „Св. Климент Охридски” Елена Христова от Добрич, която бе удостоена с титлата  „Най-четящото дете” в кампанията „Забавното четене“ 2016 г., инициирана от Аz-deteto.bg, част от Investor Media Group, гостува на библиотекарите от сектор Работа с деца, за  да разкаже за емоциите от успеха.

прочети още

Регионална тематична среща „Нови услуги и инициативи в съвременната библиотека” в Добрич

На 26 април 2012 г. в град Добрич се проведе регионална тематична среща, съвместна инициатива на Програма „Глоб@лни библиотеки - България” и Регионална библиотека „Дора Габе” - гр. Добрич. Библиотечният форум се проведе в конферентната зала на парк хотел „Изида” - град Добрич.
 

прочети още

Благодарствено писмо от Регионална библиотека „Дора Габе” – Добрич

Със специално писмо до ръководителя на програмата Трендафил Меретев беше изразена благодарността на екипа на Регионална библиотека „Дора Габе” – Добрич за оказаното съдействие при организирането и провеждането на регионална тематична среща „Нови услуги и инициативи в съвременната библиотека”, про

прочети още

„Нови услуги и инициативи в съвременната библиотека” в Добрич

Николай Марков на срещата в Добрич
Преди срещата
Срещата на тема „Нови услуги и инициативи в съвременната библиотека” в Добрич
Световно кафене

На 26 април 2012 г. в град Добрич се проведе регионална тематична среща, съвместна инициатива на Програма „Глоб@лни библиотеки - България" и Регионална библиотека „Дора Габе” - гр. Добрич. Библиотечният форум се проведе в конферентната зала на парк хотел “Изида” - град Добрич.
 

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - Добрич