ЕС

Български

Министър Томислав Дончев и арх. Георги Стоев, зам.-министър на културата, подписаха меморандум за сътрудничество по Програма "Глоб@лни библиотеки - България"

Томислав Дончев подписа меморандум за сътрудничество с Програма "Глоб@лни библиотеки - България"

Министърът по управление на средствата от еврофондовете Томислав Дончев откри официално областния информационен център в Благоевград на 1 ноември 2012 г.

прочети още

Годишно информационно събитие на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"

Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОП РЧР)  стартира своето Годишно информационно събитие през 2012 г. с откриването на пътуваща фотоизложба под надслов "С нас те направиха първата крачка... и успяха".

прочети още

Програма „Младежта в действие“, Поддействие 4.3. Подпомагане на мобилността на работещите с младежта

Целта на настоящата покана е да се повишат мобилността и обменът на работещите с младежта, за да придобият нови умения и компетентности и да обогатят своя профил като професионалисти по въпросите на младежта. Освен това тя ще активизира свързването в мрежи на младежки структури в Европа.

прочети още

E-Inclusion Awards 2012 - награди за дигитално приобщаване

Мислите, че всички са онлайн? Грешите! Почти една четвърт от европейците на възраст над 16 години никога не са използвали Интернет. Ако сте помогнали на други хора да влязат онлайн чрез проект, услуга или продукт, ние искаме да научим за това.

прочети още

Трета международна конференция за възрастните и ИКТ

Място на провеждане: Pavelló Poliesportiu Campus де Riu Sec Кастело де ла Плана, 12071 Испания
Период на провеждане: 18 - 20 април 2012г.

прочети още

Обучение за млади блогъри по въпросите на дискриминацията и расизма в интернет

Младежкият департамент към Съвета на Европа кани млади блогъри и онлайн активисти, загрижени за спазванетo на правата на човека, да участват в електронно обучение по въпросите за дискриминацията и расизма в Интернет. Курсът ще се проведе между май и декември 2012 г.

прочети още

Програма "Глоб@лни библиотеки - България" подкрепя кампанията Get Online Week

Get Online Week ("Седмица онлайн") 2012 е кампания за дигитално приобщаване, която ще се проведе от 26 до 30 март в обществени места, предоставящи достъп до Интернет: библиотеки, обществени Интернет центрове в неправителствени организации, образователни институции и телецентрове.

прочети още

Посещение на представители на неправителствената организация Civic Agenda

Посещение на представители на неправителствената организация Civic Agenda
Посещение на представители на неправителсвената организация Civic Agenda
Посещение на представители на неправителствената организация Civic Agenda

Г-н Робин Ноус, директор и г-жа Мике Барбе, мениджър проекти в базираната в Брюксел организация Civic Agenda бяха на посещение в България от 27 до 28 февруари 2012 г.

прочети още

Финансова подкрепа за европейски младежки дейности

Младежката Европейска фондация (ЕМФ) осигурява финансова подкрепа за европейски младежки дейности, осъществявани от неправителствени младежки организации или мрежи или други неправителствени структури.

прочети още

Среща на представители на инициативата "Глобални библиотеки" от държавите в ЕС

На 6 и 7 декември 2011 г. във Франкфурт, Германия, се проведе среща на представители на инициативата "Глобални библиотеки" от държавите членки на Европейския съюз. Целта на срещата, организирана от Фондация "Бил и Мелинда Гейтс", беше да свърже данните за въздействието на програмата върху населението на европейските държави, в които тя се изпълнява, с политиките на Европейския съюз и да започне да разказва история за ролята и приноса на европейските обществени библиотеки към политиките на ЕС.

прочети още
Subscribe to RSS - ЕС