презентация

Български

Презентация "Българска филмова музика"

       Учебният ден на учениците от 12 клас на СОУ „Г. Брегов” - Пазарджик започна в 8:00 часа в отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Н. Фурнаджиев”. Библиотекарите от отдела бяха подготвили презентация „Българска филмова музика” – в периода от 1958 г. до 2013 г.

прочети още

Презентация по случай 170-годишнината от рождението на Георги Бенковски

На  20.09.2013г. в библиотеката на НЧ "Съединение 1875", пред ученици от 8-ми клас на СОУ "Христо Ботев", гр.Съединение беше изнесена презентация. Поводът бе 170-годишнината от рождението на Георги Бенковски.
На събитието присъства и председателя на ОбК "Васил Левски" - Кръстю Манчев, който разказа на учениците исторически факти за пребивавването на Георги Бенковски в с. Голямо Конаре, във връзка с подготовката на Априлското въстание.
 

прочети още

Денят на поезията в НЧ "Съединение 1875"

На 20.03.2013 г. по случай 21 март - Международния ден на поезията пред ученици от СОУ "Христо Ботев" бе представена презентация на поетична тематика.
Проведе се още и литературно четене на любовна пирика.

прочети още

НЧ "Съединение 1875" чества 120 год. от рождението на Елисавета Багряна

На 14.02.2013 г. по случай 120 год. от рождението на Елисавета Багряна в библиотеката беше изнесена презентация и се състоя малък рецитал по нейни стихове.

прочети още

Световен ден за безопасен интернет (5 февруари) в Нови пазар

В библиотеката при НЧ ”Христо Ботев – 1872” на 5 февруари беше отбелязан Световният ден на безопасен Интернет.
С помощта на мултимедията, предоставена на читалището по програма "Глоб@лни библиотеки – България”, на присъстващите младежи от града ни беше представена  презентация на тема  „БЛОБ – Българската линия за безопасен интернет”.


 

прочети още

Денят на народните будители и компютърните технологии

На 1 ноември - Деня на народните будители в читалнята на библиотеката при Народно читалище "Просвета - 1925" - Мездра се осъществи урок по родолюбие на тема "Денят на будителите" с ученици от VІ и VІІ клас на ОУ "Хр.Ботев".
Урокът започна с презентацията "Врачански и Мездренски будители", представена от Валентина Цекова - секретар на читалището.
Във втората част учениците от VІ клас рецитираха стихове от български поети, посветени на нашите будители.

прочети още

На 20 юли - Международен ден на шахмата в НЧ "Съединение - 1875"

По случай Международния ден на шахмата в библиотеката на читалището беше представена презентация и се проведе турнир по шах.

прочети още

Шах в библиотеката на НЧ "Съединение 1875" - гр. Съединение

По случай Международния ден на шахмата 20 юли в библиотеката на НЧ "Съединение 1875" беше направена презентация и се проведе шах-турнир. В презентацията специално място бе отделено на именития ни съгражданин Георги Трингов - международен шампион по шахмат от 1962 г., участник в олимпиадата по шах в Лугано през 1968 г.

прочети още

Библиотека при Народно читалище “Съединение 1875”

По повод 18 май - Международвия ден на музеите - пред ученици от начален курс бе изнесена презентация. В нея наред със световноизвестни музеи беше представена и местната музейна сбирка, съхранила документи от богатото историческо минало на града ни, недостъпна в момента  за посетители.

прочети още

Открит урок в Библиотека при Народно читалище “Съединение 1875”

На 8.06.2012 г. с ученици от горен курс на СОУ "Христо Ботев" бе проведен открит урок с презентация на тема "Сексуалното здраве".

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - презентация