празник

Български

НЧ „Светлина 1896” на 125 години

На 24 май с празничен водосвет бе  отбелязана  125-тата годишнина от основаването на НЧ „Светлина-1896” - Бов. Службата извърши протойерей Любомир Пешев  с църковния хор към храм „Свети ап. Петър и Павел” гр. Своге.

прочети още

Традиционен празник "Наша Марта"

          "Наша Марта" е празник идващ от миналото на нашия град. Той стои на границата между зимния и пролетния цикъл на възраждащата се природа. Два символа го правят близък на млади и стари, на малки и големи - паленето на Марта и искането на прошка. Според поверията дава надежда за берекет и здраве, колкото е по-голям огъня толкова е по-голямо плодородието и благоденствието на народа.
           Според традицията огънят се прескача за здраве.

прочети още

3 март - тържествено честване в с. Долни Луковит, обл. Плевен

Всяка година на този ден Народно Читалище „Христо Ботев 1924”, с. Долни Луковит, обл. Плевен организира празнично честване. Тази година мероприятието започна с презентация, която се осъществи с мултимедията, получена по Програма „Глоб@лни библиотеки”, за която много благодарим на ръководството на програмата. За първи път я използваме за голямо мероприятие и виждаме, че то изглежда по съвсем друг начин с презентацията. Публиката, която беше заела всички места в салона, като дори имаше и правостоящи, с интерес наблюдаваше презентацията и разнообразната програма.

прочети още

130 години от рождението на Алан Милн отбелязаха в Златитрап

По случай 130 години от рождението на Алан Милн, на 18 януари 2012 г. в библиотеката към НЧ "Христо Ботев - 1936 г." - с. Златитрап, заедно с децата от ЦДГ "Първи юни" - с. Златитрап празникът беше отбелязан подобаващо с кратка презентация, прожекция на филмче - "Мечо Пух: Сезони на щедрост" и подаръци за децата.

прочети още
Subscribe to RSS - празник