програма

Български

Един ден в библиотеката


Един ден в библиотеката пожелаха да прекарат децата от детска занималня “Логос”. Като начало се запознаха със залата за свободен достъп и каталозите на библиотеката.

прочети още
снимка на БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ "ПЕТЪР ПАРЧЕВИЧ - 1927"  С. АСЕНОВО

Да се научим да работим заедно

библиотекари от община Никопол, които не участват в Програмата се събират на обучителни курсове, съобразени с тяхното ниво в библиотеката в с. Асеново.

прочети още

В знак на благодарност към програма „Глоб@лни библиотеки”

Албена Недялкова Паричкова, преподавател по английски език и заклет преводач, изразява своята изключителна благодарност за вежливото обслужване от страна на библиотекарите при НЧ "Н. Й. Вапцаров-1924", гр. Стамболийски и предоставената възможност за ползване на безплатен интернет.

прочети още

Програма „Глоб@лни библиотеки” - България в помощ на Дружеството на диабетиците в гр.Стамболийски

На 8.11.2012 г. се проведе среща на Дружеството на диабетиците в гр.Стамболийски и д-р Галя Вутова – диетолог и обучаващ по диабет, на тема: „Как да контролирам диабета си по – добре”. Благодарение на техниката, предоставена ни от програма „Глоб@лни библиотеки” – България д-р Вутова запозна диабетиците кои стойности трябва да следят, как да се хранят, каква да бъде физическата активност при това заболяване. По време на беседата бяха изнесени тревожни данни за увеличаване броя на заболелите.

прочети още

Kомпютрите промениха облика на читалище "Св. св. Кирил и Методий" - с. Шишманци

Започнах работа в библиотеката на с. Шишманци след конкурс по програма "Глоб@лни библиотеки". Най-доброто вече се бе случило - библиотеката разполагаше с три компютъра с достъп до Интернет и мултифункционален принтер. Това беше възможност тя да промени изцяло облика си, да разшири информационните услуги за населението и да обхване всички възрастови групи.

прочети още

Старт по Програма "Глобални библиотеки - България" в библиотеката при НЧ "Пробуда 1908" - с. Поповица, обл. Пловдив

На 17 април 2012 г. беше официално открита новата компютърна зала в читалищната библиотека в с. Поповица по Програма "Глобални библиотеки - България" - Етап 2011.

прочети още

Работна среща с представители на целевите библиотеки от регион Пловдив по Програма „Глоб@лни библиотеки - България”

На 30.03.2012 г. в Лекционната зала на Народна библиотека „Иван Вазов”, гр. Пловдив, се проведе Работна среща с библиотекари, представители на целевите библиотеки в област Пловдив /49/ по Програма „Глоб@лни библиотеки - България". Срещата беше инициирана от Регионалния координатор по Програмата за областта, Златка Иванова, и проведена в тясно сътрудничество със ЗУП. На срещата присъстваха 52 представители на целевите библиотеки.

прочети още

Програма за обученията на библиотекари 2012 - 2013 г.

На 1 февруари 2012 г. Управителният съвет на „Глоб@лни библиотеки - България” прие Програма за обучение на библиотекари 2012 – 2013. Документът представлява актуализация на приетата и изпълнявана през 2011 г. Програма 2011-2013 г.

прочети още
Subscribe to RSS - програма