Партньорство

Български

"Радини вълнения" в библиотеката в гр.Златоград

Героите от главата „Радини вълнения” от романа ” Под игото” , отново оживяха в читалищната библиотека на гр. Златоград. Учениците от 6 а клас на СУ „Антим I” с преподавателя Даниела Алемкова , представиха урок по български език и литература базиран на проект на тема „Героите в главата „Радини вълнения „ от романа „Под игото” на Иван Вазов”. Презентацията подготвена от ученици запозна присъстващите с творчеството на Иван Вазов и показа илюстрации към съдържанието на творбата. Учениците представиха вълнуващо драматизация на главата „Радини вълнения” .

прочети още

Втората национална кръгла маса за детското четене се проведе на 5 април в Столична библиотека

Втората национална кръгла маса за детското четене
Втората национална кръгла маса за детското четене

По време на национална кръгла маса за детското четене на тема „Детската литература – предизвикателства и възможности“ , организирана от детския интернет портал Az-deteto.bg, Столична библиотека, Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) и Асоциация на българската книга стана ясно, че

прочети още

Информационна кампания на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), насочена към фермерите – млекопроизводители

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) с подкрепата на Програма „Глобални библиотеки – България” провежда информационна кампания, насочена  към фермерите – млекопроизводители.

прочети още
снимка на БИБЛИОТЕКА ПРИ НЧ НАПРЕДЪК ГР. РАДОМИР

Урок по родинолюбие в библиотеката при НЧ "Напредък 1895" - гр. Радомир

Общинският исторически музей, библиотеката при НЧ ”Напредък 1895” и НУ ”Арх. Зиновий” организираха открит урок по родинознание за ученици от IV клас. Уредниците от музея подготвиха беседа и мултимедийна презентация, а в библиотеката бе подредена изложба от книги, посветени на руско- турската освободителна война. Съвместната инициатива слага началото на цикъл от подобни срещи за онагледяване и допълнителни знания за учениците от гр. Радомир.

прочети още
Subscribe to RSS - Партньорство