3 март

Български

Честит празник българи!

145 години от Освобождението на България
На днешния ден България отдава почит към хилядите храбри войни, към бойците от всички народности, които отдадоха живота си за нашата свобода. Всички те са частица от историята, но и частица от всеки един от нас.
Дълбок поклон пред героите, извоювали тъй чаканата свобода на България!

прочети още

"Моята България"- 135 години от Освобождението - състезание на знаещите в библиотеката в Сопот

На 28.02.2013 г. в библиотеката на НЧ "Иван Вазов - 1871" се проведе състезание по повод 3 март - Национален празник на Република България, с четвъртите класове.
Учениците показаха своите знания в два състезателни етапа. Докато журито определяше победителите, библиотекарите представиха мултимедийна презентация за историята и значението на националния празник. Няколко ученици показаха свои проекти за най-бележитите личности, свързани с Освобождението.

прочети още

3 март - тържествено честване в с. Долни Луковит, обл. Плевен

Всяка година на този ден Народно Читалище „Христо Ботев 1924”, с. Долни Луковит, обл. Плевен организира празнично честване. Тази година мероприятието започна с презентация, която се осъществи с мултимедията, получена по Програма „Глоб@лни библиотеки”, за която много благодарим на ръководството на програмата. За първи път я използваме за голямо мероприятие и виждаме, че то изглежда по съвсем друг начин с презентацията. Публиката, която беше заела всички места в салона, като дори имаше и правостоящи, с интерес наблюдаваше презентацията и разнообразната програма.

прочети още
Subscribe to RSS - 3 март