обучение за библиотекари

Български

Проведено обучение за "Управление на европейски проекти"

На 22 и 23 октомври в "Гьоте институт", София, се проведе обучение на библиотекари от София-град и София-област на тема  "Управление на европейски проекти", организирано от Фондация "Глобални библиотеки - България", с лектор Милена Драгова. В приятна и неформална обстановка 9 библиотекари усвоиха основни положения в подготовката, управлението и условията за успешното реализиране на европейски проекти. Благодарим на фондацията за предоставената образователна възможност и на г-жа Драгова за полезните и атрактивно изнесени презентации.

прочети още

Обучение за библиотекари от област Добрич

В дните 27-29 август 2018 г. в Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе обучение на тема „Изготвяне на презентации и презентационни умения” за библиотечни служители от мрежата на „Глобални библиотеки – България”, координирано от Фондация „Глобални библиотеки – България” и финансирано от Министерство на културата, съгласно договор РД 11-00-338/20.12.2017 г. Лектор на обучението бе Атанас Генков. В курса се включиха 8 библиотекари от библиотеките при НЧ „Светлина - 1941” гр. Ген. Тошево; НЧ „Просвета - 1940” с. Плачи дол, общ. Добричка; НЧ „Св. Св. Кирил и Методий - 1950” с. Ф.

прочети още

Трето поредно обучение по Направление 3 - „Услуги в модерната библиотека" в Нови пазар

      На 22 октомври в учебната база на НЧ ”Христо Ботев – 1872”, гр. Нови пазар започна обучение на 10 библиотекари и читалищни секретари от общините Нови пазар, Никола Козлево, Каолиново и Каспичан по Направление 3 - „Услуги в модерната библиотека” с обучител Росица Добрева.

прочети още

Oбучение на библиотекари по Направление 5 „Застъпничество, набиране на средства и разработване на проекти” в Нови пазар

От 5.10.2012 до 12.10.2012 г. в учебната база на НЧ ”Христо Ботев - 1872”  15 библиотекари от общините Нови пазар, Каспичан и Никола Козлево бяха обучавани по Направление 5 "Застъпничество, набиране на средства и управление на проектен цикъл" по „Програма Глоб@лни библиотеки – България" с обучител Йордан Танковски.
        Благодарим ти, Данчо, за знанията и уменията, които усвоихме!!!

прочети още

Обученията за библиотекари по Програма „Глоб@лни библиотеки - България” в Добрич продължават

Вторият учебен период за библиотекари по Програма „Глоб@лни библиотеки - България” стартира през септември. От 24 до 29.09.2012 г. в обучителния център на Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе обучение за библиотекари по Направление 4 „Общуване и работа с потребители и общности”, с обучител Павел Павлов - Главен обучител STRUCTOGRAM® - Център България.

прочети още

График на обучения септември-ноември 2012 г.

От тази страница може да свалите графика на обученията за библиотекари, които ще се проведат в периода септември-ноември 2012 г., както и гр

прочети още

ИКТ обучение в Информационно-обучителния център - гр. Пазарджик

На 16 юни приключи втората част на обучителния курс по направление 1 - ИКТ с обучител Васил Данчев. Обучението се проведе в информационно-обучителния център на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев”. В него взеха участие библиотекари от Регионалната библиотека и читалища от областта.

прочети още

Първо обучение по Пето направление в Пловдив

От 4.06. до 8.06.2012 г. в Обучителния център на РНБ „Иван Вазов” Пловдив се проведе за първи път обучение по Пето направление - "Застъпничество, набиране на средства и разработване на проекти". В групата бяха включени 14 библиотекари от общини Стамболийски, Първомай, Родопи, Калояново, Асеновград, Марица, Брезово, Раковски и четирима представители от гр. Пловдив. Обучителят, Радостина Якимова, привлече вниманието на аудиторията с новите за нашите библиотекари теми, подкрепяйки теоретичните знания с конкретни примери и упражнения.

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - обучение за библиотекари