урок

Български

Урок в библиотеката "Иван Вазов-живот и творчество"

На 18.03.2014г. в библиотеката при НЧ"Изгрев - 1927г." - с.Рогош , общ.Марица се проведе урок -мултимедийна презентация на тема "Иван Вазов - живот и творчество" с ученици от трети клас при ОУ"В. Левски" с. Рогош.В подготовката на презентацията взеха участие четири деца - доброволци от същия клас.Децата показаха много знания и бяха активни участници.

прочети още

Провеждане на урок по "Човек и общество"

На учениците от 3 "г" клас с кл. р. Г. Чилиева при СОУ "Васил Левски" им беше представена презентация на тема "Пещерите в България" с помощта на мултимедията, предоставена на читалището по програма "Глоб@лни библиотеки - България".

прочети още

Урок в библиотеката на с. Рогош

На 2.05.2012 г. в библиотеката при НЧ "Изгрев - 1927 г. - с. Рогош", община Марица, обл. Пловдив, целева по Програма "Глобални библиотеки - България", се проведе "Урок в библиотеката" по случай 50 г. от рождението на поетесата Петя Дубарова с учениците от 7 клас на ОУ "В. Левски" - с. Рогош и учителката по литература М. Трифонова. Рецитираха се стихове и звучаха популярни песни по нейни текстове. Урок презентацията за живота и творчеството на П. Дубарова бе осъществена с ИКТ оборудване по Програма "Глобални библиотеки - България".

прочети още

Деца в библиотеката

Днес, 19.03.2012 г.,  две групи деца посетиха  читалище "Иван Вазов -1904".

Първи бяха децата от ОДЗ "Мечо Пух", за които бе организиран час, посветен на творчеството на Асен Разцветников. С вълнение децата изслушаха приказки  и стихове за пролетта,а гатанките още повече ги  ентусиазираха и повишиха настроението им.

В същия ден с петокласници  от СОУ "Хр. Смирненски" бе проведен интегриран урок в обучителната зала на Програмата по предмета "Технологии" с преподавател Маргарита Бялина, която съвместно с библиотекарите  проведе упражнение на тема "Работа с електронна поща".

прочети още
Subscribe to RSS - урок