четене

Български

Международен ден на книгата и авторското право в УниБИТ

На 22-23 април 2019 г. в Университета по библиотекознание и информационни технологии се проведе седмия форум, посветен на Международния ден на книгата и авторското право на тема „Книга vs. таблет – опит да се помирят” .

прочети още

Фотоконкурс "Четенето е модерно"

Библиотеката при читалище „Напредък-1870” организира фотоконкурс „Четенето е модерно”, който е част от проект „Тийн библиотека”, разработен от читалище „Напредък-1870” гр. Лясковец с партньорството на читалище „Земеделец-1899”, с. Козаревец и читалище „Пробуждане-1896”, с. Джулюница, бе одобрен за финансиране и ще се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот” в изпълнение на договор РД-11-00-115/24.06.2016 г. между Министерството на културата и ФГББ.

прочети още

В очакване на финала на “Забавното детско четене” през лято 2013

Забавното лятно четене 2013 - лого

Кои градове се борят за титлата „Най-четящ град“?
 

прочети още

“Забавното детско четене” стартира

В София Бобо демонстрира как се създава електронен читателски дневник
Миряна Найденова, актриса, в Смолян
Децата в Гоце Делчев

На специално събитие в книжарница "Гринуич" стартира кампанията ”Забавното лятно четене” 2013. Инициативата, която се провежда за трета поредна година от детския портал Az-deteto.bg и Столична библиотека, събра много от малките приятели на книгите в София.

прочети още

Презентация "Приказки по телефона - Джани Родари" и ІІв клас в библиотеката при НЧ "Просвета 1925-Мездра"

Учениците от ІІв клас с класен ръководител Калинка Иванова от ОУ "Хр.Ботев" проведоха своя урок по извънкласно четене в читалнята-информационен център по Програма "Глобални библиотеки".

Библиотекарят представи подготвената си презентация "Приказки по телефона", като запозна присъстващите с творчеството на писателя Джани Родари, както и предложи за четене негови приказки. След това бяха зададени въпроси за героите и приключенията им.

прочети още
Subscribe to RSS - четене