обучение на библиотекари

Български

Стартира Есенната обучителна сесия в Пловдив

Есенната сесия на Обучителния компонент на Програма „Глоб@лни библиотеки – България”  в Пловдив стартира на 03.09.2013 г. с Надграждащо обучение по ИКТ. Обучението се проведе в Народна библиотека „Иван Вазов”, в специално оборудвания за целта център с 10 компютъризирани работни станции с обучител Снежана Джугданова. В групата бяха включени библиотекари от читалищните библиотеки в област Пловдив.

прочети още

Приключи 2-то Надграждащо обучение по ИКТ в гр. Нови пазар

     Приключи 2-то Надграждащо обучение по ИКТ за този сезон в обучителния център на библиотеката при НЧ ”Христо Ботев-1872” гр. Нови пазар. Девет библиотекари от общините Нови пазар, Никола Козлево и Каолиново с обучител инж. Емилия Моллова усъвършенстваха своите знания и умения за работа с компютърните технологии.
   

Най-сърдечно благодарим на инж. Моллова за всеотдайността с която ни обучава, за търпението и умението и да поднася информацията по-най достъпния начин!

От колектива на библиотеката и обучените библиотекари до сега в четирите обучителни сезона. 

прочети още

Стартира пролетно-летният обучителен период в Нови пазар

Стартира пролетно-летният обучителен период в Нови пазар с надграждащо обучение по ИКТ с обучител Емилия Моллова. 10 библиотекари от общините Нови пазар, Никола Козлево и Каспичан допълниха своите умения за работа с компютърните технологии.

прочети още

Обучение "Услуги в модерната библиотека" в Нови пазар

За трети пореден път в обучителния център при Народно читалище ”Христо Ботев - 1872”, град Нови пазар, оборудван по програма "Глоб@лни библиотеки– България"  се проведе обучение по  Направление 3: „Услуги в модерната библиотека”.
Обучител на групата бе Росица Стратева, а участници в обучението бяха десет библиотекари и читалищни секретари от общините Нови пазар, Никола Козлево, Каолиново и Каспичан. 
Обучаемите усвоиха основните правила и умения за обслужване на потребителите в съвременната библиотека и сърдечно благодарят за усилията на г-жа Росица Стратева.

прочети още

Старт на есенната обучителна сесия в Пловдив

Обучителната сесия по  Програма „Глоб@лни библиотеки – България” в Пловдив  стартира с три направления -  първо - ИКТ, пето - „Застъпничество, набиране на средства и проектен цикъл” и четвърто направление – „Общуване и работа с потребители и общности”.
Обучение преминаха 35  библиотекари от целевите библиотеки в общини Пловдив, Родопи, Марица,  Асеновград, Първомай, Карлово, Хисар, Съединение, Раковски, Брезово, Калояново  и РНБ „Иван Вазов”.  
 

прочети още

Есенен обучителен сезон в Регионална библиотека „Светослав Минков” - гр. Перник

Завърши първото обучение от есенния обучителен сезон в Регионална библиотека „Светослав Минков” - гр. Перник, по програма „Глоб@лни библиотеки - България”,  Направление 2 "Организация и управление на работата в обществената библиотека". Обучител бе Росица Симеонова. Библиотечните специалисти с интерес разглеждаха тема по тема,  взeмаха дейно участие при дискусиите и в работата по групи.

прочети още

В регионалната библиотека в гр. Ловеч обученията създават самочувствие, настроение и генерират нови идеи

С удовлетворение обучаващите се представители на библиотеките от Ловешка област разказват колко полезно, необходимо и съвсем навреме се провежда това обучение. Две трети от персонала в целевите библиотеки е преминал вече през цялата обучителна програма на 5-те направления от април 2011 г. до юли 2012 г.

прочети още

Страници

Subscribe to RSS - обучение на библиотекари