с.Рогош

Български

Мултимедийна презентация в библиотека с. Рогош "Коледа - свят празник за всички християни"

На 12.12.2013 г. в библиотеката при НЧ "Изгрев - 1927 г."- с. Рогош, община Марица, учениците от втори клас на ОУ "В. Левски" допълниха своите знания за Коледните празници, за символиката на Коледуването и Сурвакането на Васильовден, за това как  децата от цял свят посрещат Дядо Коледа. Пяха коледарски и сурвакарски песни. Наричаха за здраве и берекет.

прочети още

Коледари и сурвакари в библиотеката при НЧ "Изгрев - 1927 г."- с. Рогош, община Марица, област Пловдив

На 20.12.2012 г. библиотеката при НЧ "Изгрев - 1927 г."- с. Рогош посрещна малките коледари и сурвакари от ЦДГ "Пролет"в с. Рогош.
Те пяха, играха и наричаха за здраве и берекет. На празника присъстваха жените от групата за изворен фолклор към читалището, които изпяха стари коледарски песни като поздрав за децата и техните учителки.
А ние си пожелахме здрава и успешна Нова година, и да се множи броя на малките следовници на българските традиции и обичаи. 

прочети още

Завърши курсът "Начална компютърна грамотност" за граждани - с. Рогош

В библиотеката при НЧ "Изгрев - 1927" - с . Рогош, община Марица, област Пловдив завърши курсът за начална компютърна грамотност за граждани, по програма "Глоб@лни библиотеки - България".
Заниманията продължиха пет дни по 2,30 ч.С много ентусиазъм и старание, курсистите доказаха, че възрастта не е пречка за учение през целия живот.
Всеки получи удостоверение за успешно преминатия курс на обучение.

прочети още

Презентация "Ние и космосът" в библиотеката при НЧ "Изгрев-1927 г." - с. Рогош

На 22.06.2012 г. малките читатели на библиотеката присъстваха на презентацията "Ние и космосът" на младия астроном Георги Латев, докторант в Софийския университет. Освен че научиха много нови и интересни неща за планетите и звездите, те взеха дейно участие като събеседници. Нашите малки доброволци бяха сред присъстващите.

прочети още

"Доброволци - приятели на книгата" в НЧ "Изгрев - 1927 г." - с. Рогош

На 14.06.2012 г. библиотеката при НЧ "Изгрев - 1927 г." - с. Рогош, общ. Марица, обл. Пловдив проведе еднодневна инициатива с участието на  доброволци по проект на Програма "Глобални библиотеки - България" с партньорско участие на НБИВ - Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/. Осем деца на възраст 12 г. в продължение на два часа сменяха сигнатурни етикети, лепиха датници и подреждаха по стелажите детска литература. В края на работния процес те обработиха 500 бр. книги. В почивката имаше осигурени закуски и минерална вода за малките доброволци.

прочети още
Subscribe to RSS - с.Рогош