компютри

Български

Нова програма за мониторинг на компютрите в интернет залата на библиотека "Цар Борис III", София

Софтуерна фирма "PC-TM" подари на библиотеката при НЧ "Цар Борис III-1928" програма за мониторинг на интернет залата. С тази програма се улеснява реда за заемане и освобождаване на компютрите от потребителите. Извеждат се подробни справки за броя и часовете на ползване на отделните станции, имената на потребителите, дните и часовите интервали, в които те са ползвали конкретни компютри. Може да се направи бърза и лесна справка за уникалните потребители за избран период.

прочети още

Kомпютрите промениха облика на читалище "Св. св. Кирил и Методий" - с. Шишманци

Започнах работа в библиотеката на с. Шишманци след конкурс по програма "Глоб@лни библиотеки". Най-доброто вече се бе случило - библиотеката разполагаше с три компютъра с достъп до Интернет и мултифункционален принтер. Това беше възможност тя да промени изцяло облика си, да разшири информационните услуги за населението и да обхване всички възрастови групи.

прочети още

"Весело лято" в библиотеката при НЧ "Н. Й. Вапцаров-1924" - гр. Стамболийски

В библиотеката при НЧ "Н. Й. Вапцаров-1924" - гр. Стамболийски продължават летните занимания с малките потребители. Всеки ден те четат книжки, посещават компютърната зала, оборудвана с компютри по Програма "Глоб@лни библиотеки - България", рисуват герои от любими детски приказки. В игри и забавления преминават летните дни в библиотеката.

прочети още

Деца от ансамбъл "Южняче" в библиотеката при НЧ "Н. Й. Вапцаров-1924" - гр. Стамболийски

На 17.05.2012 г. деца от ансамбъл "Южняче" - гр. Стамболийски посетиха компютърната зала в библиотеката при НЧ "Н. Й. Вапцаров - 1924", оборудвана по Програма "Глоб@лни библиотеки". Библиотекарката Валя Стоянова изнесе кратка беседа на децата за библиотеката, книгите и компютрите в живота на хората. Децата разказаха за любовта си към народните танци и носии, но и също така разкриха, че компютрите са тяхното бъдеще.

прочети още

Старт по Програма "Глобални библиотеки - България" в библиотеката при НЧ "Пробуда 1908" - с. Поповица, обл. Пловдив

На 17 април 2012 г. беше официално открита новата компютърна зала в читалищната библиотека в с. Поповица по Програма "Глобални библиотеки - България" - Етап 2011.

прочети още
Subscribe to RSS - компютри