Градина

Български

Поход на книгите в библиотеката на НЧ „Селска пробуда 1896 г.“ с. Градина

Библиотеката при НЧ „Сеска пробуда 1896 г.“ се включи в националния поход на книгите с поредица инициативи, посветени на книгите и четенето. Началото беше дадено с обявяването на конкурс за детска рисунка на тема „Най-хубавата книжка“. На разходка в библиотеката в един от дните на маратона бяха първолаците, много от които за пръв път прекрачваха нейния праг. Те изгледаха специална презентация за вълшебството на книжките, запознаха се с правилата на библиотеката, чуха откъси от любими произведения, отговаряха на гатанки.

прочети още

Доброволци помагат в библиотеката в с. Градина

След кратко прекъсване в библиотеката при НЧ "Селска пробуда 1896 г." - с. Градина отново заработи доброволческият клуб "Приятели на библиотеката". В него освен деца от 6 и 7 кл. вече се включиха и трима възрастни. Те участват активно както в пряката библиотечна работа - прочистване и подреждане на фонда, облепване на книги, събиране на документи от закъснели читатели и др., така и при реализиране на програмата "Глобални библиотеки".

прочети още

Библиотеката в с. Градина през м. май

Месец май беше богат на иницативи, проведени в библиотеката при НЧ "Селска пробуда 1896 г." По време на националната библиотечна седмица се проведоха няколко начинания -  състезание по ориентиране в библиотеката, прожекции на анимационни филмчета по известни детски приказки с мултимедийния проектор, две презентации за библиотеката и книгите с началния и средния курс. С работещия към библиотеката детски доброволчески клуб бяха проведени инициативи за реставриране, подреждане и отчисление на фонда.

прочети още
Subscribe to RSS - Градина